Antena 3 CNN Actualitate RATB va înfiinţa o linie-navetă de autobuze în zona şoselei Iancului, pentru asigurarea capacităţii de transport

RATB va înfiinţa o linie-navetă de autobuze în zona şoselei Iancului, pentru asigurarea capacităţii de transport

RATB va înfiinţa o linie-navetă de autobuze în zona şoselei Iancului, pentru asigurarea capacităţii de transport
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iun 2013   •   10:21
RATB va înfiinţa o linie-navetă de autobuze cu indicativ 655 pentru asigurarea capacităţii de transport în zona şoselei Iancului, urmând ca acestea să circule de la terminalul Stadionul Naţional, pe bd. Pierre de Coubertin, şos. Iancului, bd. Pache Protopopescu, str. Traian, până la Foişorul de Foc.
 
Circulaţia celorlalte vehicule în zona şantierului ce se va deschide sâmbătă în zona Iancului în vederea modernizării şi reabilitării sistemului rutier şi a liniei de tramvai Piaţa Iancului - bd. Pierre de Coubertin se va desfăşura restricţionat, cu devieri temporare, păstrându-se două benzi de circulaţie pe sens pe toată durata lucrărilor, precizează un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis vineri agenţiei Agerpres.
 
Tronsonul face parte din proiectul de modernizare a şoselei Iancului şi Pantelimon între Piaţa Iancului şi limita administrativă a oraşului (comuna Pantelimon). 
 
Lucrările constau în reabilitarea liniei de tramvai, a sistemului rutier, a trotuarelor, a sistemului de iluminat public, a sistemului de management al traficului, realizându-se cu această ocazie şi lucrările necesare la reţelele edilitare şi reamenajarea spaţiilor verzi, inclusiv dotare cu mobilier urban. 
 
Cu această ocazie se va împărţi trama stradală astfel încât linia de tramvai să fie concepută ca bandă unică pentru transportul public (tramvai, autobuz) şi bandă de urgenţă pentru vehiculele de intervenţie. 
 
La intersecţia dintre şoseaua Vergului şi şoseaua Pantelimon, sub nodul terminal intermodal, va fi construită şi o parcare subterană de tip park&ride cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri. 
 
Astfel, în vederea începerii lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier şi a liniilor de tramvai, începând de sâmbătă, tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze pe şoseaua Iancului iar Regia Autonomă de Transport Bucureşti va reorganiza circulaţia mijloacelor de transport din zonă. 
 
Linia de tramvaie 46 va funcţiona între terminalele Granitul şi Banu Manta, pe următorul traseu: şos. Pantelimon, bd. Ferdinand, şos. Mihai Bravu, şos. Ştefan cel Mare, bd. Iancu de Hunedoara şi şos. Iancului, iar linia de tramvaie 55 se suspendă în perioada executării lucrărilor.
 

×
Subiecte în articol: RATB autobuze capacitate transport
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close