Antena 3 CNN Actualitate Reacţii adverse GRAVE la vaccinul antituberculos importat din Danemarca: Zece bebeluşi, internaţi cu TBC ganglionar

Reacţii adverse GRAVE la vaccinul antituberculos importat din Danemarca: Zece bebeluşi, internaţi cu TBC ganglionar

Reacţii adverse GRAVE la vaccinul antituberculos importat din Danemarca: Zece bebeluşi, internaţi cu TBC ganglionar
Sursa foto: Foto: abc.net.au
21 Noi 2012   •   17:20

Zece bebeluşi cu reacţii adverse la vaccinul antituberculos (BCG) din Danemarca sunt internaţi la Institutul "Marius Nasta" din Capitală, unde, în intervalul martie-noiembrie, au fost trataţi din acelaşi motiv alţi 50 de copii, a declarat, miercuri, medicul pneumolog Gheorghe Murgoci, citat de Mediafax.

"Reacţiile adverse apar după câteva luni, poate chiar cinci luni. Acum, sunt internaţi zece bebeluşi cu reacţii adverse grave. Ei au între două şi patru luni", a spus medicul de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Murgoci a precizat că bebeluşii au fost operaţi, iar în prezent se află sub tratament.

"Micuţii au TBC ganglionar. Ganglionii umflaţi sunt în zona axială şi claviculară, cu abces. Au fost operaţi, le-a fost scos puroiul, iar acum iau tratament cu antitubercolitice", a explicat medicul.

Numai în spitalul bucureştean au fost trataţi, anul acesta, 50 de copii cu reacţii adverse la vaccinul BCG importat din Danemarca.


×
Subiecte în articol: vaccin
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close