Antena 3 CNN Actualitate Reguli noi în Sănătate: Asistenţă medicală DOAR în caz de urgenţă

Reguli noi în Sănătate: Asistenţă medicală DOAR în caz de urgenţă

Reguli noi în Sănătate: Asistenţă medicală DOAR în caz de urgenţă
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    02 Aug 2012   •   22:02

Potrivit noii legi a sănătăţii, asistenţă medicală este doar în caz de urgenţă. O altă noutate este că vom plăti tratamentul pentru o simplă răceală, dar vor fi trecute în pachetul de bază investigaţiile pentru afecţiuni complexe.

Noua lege a sănătăţii aflată în dezbatere publică ar trebui să garanteze consultaţii şi tratamente medicale pentru toate buzunarele.

Potrivit noii legi de sănătate, pentru românii săraci, neasiguraţi, există PACHETUL SOCIAL. Asta însemnă că anual vor putea face gratuit câteva analize şi vor beneficia de tratament şi asistenţă în caz de urgenţă.

Românii care câştigă lunar peste 740 de lei, vor plăti asigurările obligatorii de sănătate şi vor beneficia de PACHETUL STANDARD. Pe lângă serviciul medical de urgenţă, acesta va suporta şi costurile investigaţiilor şi terapiilor pentru afecţiunile grave.

Pentru a putea acoperi tratamentele complexe, în pachetul de bază nu vor mai fi gratuite terapiile pentru afecţiuni uşoare.

Asiguraţii vor avea libertatea să aleagă la ce societate vor încheia asigurarea obligatorie de sănătate. Autorităţile ne liniştesc că banii nu vor fi mai mulţi decât în cazul actualei contribuţii. Rău platnicii vor avea însă o surpriză neplăcută.

Persoanele care nu îşi plătesc asigurarea de sănătate vor primi doar îngrijiri medicale de urgenţă la camera de gardă. Dacă imediat după au nevoie de spitalizare şi tratament, atunci aceste servicii le vor fi oferite contra cost.

Cine nu vrea tratamente ieftine, e liber să aleagă o asigurare facultativă. Pentru o contribuţie de câteva zeci de euro pe lună, asiguratori privaţi vor plăti costul serviciilor complete pentru spitalul ales de pacient. Indiferent dacă acesta este de stat sau privat.


×
Subiecte în articol: legea sanatatii asistenta medicala
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close