Antena 3 CNN Actualitate Reporter de la Jurnalul Naţional, în pielea hoţilor români din Danemarca. Vezi „reţetele“ de furt

Reporter de la Jurnalul Naţional, în pielea hoţilor români din Danemarca. Vezi „reţetele“ de furt

Reporter de la Jurnalul Naţional, în pielea hoţilor români din Danemarca. Vezi „reţetele“ de furt
Sursa foto: Foto: Video News
19 Feb 2011   •   16:58

Hoţii români au speriat Danemarca. Aceştia profită de naivitatea danezilor care îşi păstrează codurile PIN alături de carduri. Un reporter al Jurnalului Naţional a trăit alături de hoţii români din Copenhaga şi le-a aflat ponturile.

Hoţii români sunt atraşi de buzunarele danezilor nu numai datorită prăzilor consistente, dar şi pentru că închisorile de aici sunt adevărate "staţiuni" comparabil cu cele româneşti, iar pedepsele pentru furt sunt de doar câteva săptămâni de detenţie.

Reporterul Jurnalului Naţional a răspuns solicitării echipei emisiunii "Dincolo de aparenţe" din Danemarca pentru a pătrunde în grupul românilor hoţi, din Copenhaga.

În capitala daneză mulţi dintre "şmenarii" români se ocupă cu furatul portofelelor, încurajaţi de faptul că localnicii îşi păstrează notate codurile PIN la un loc cu cardurile.

Într-un mic hotel din centrul Copenhagăi, reporterul Jurnalului Naţional a întâlnit mai mulţi români. Unii veniţi aici la furat, scop din care nu făceau nici un secret, alţii doar la cerşit.

Cel mai uşor mod de a te împrieteni cu hoţii este să le cumperi băutură. În felul acesta, jurnalistul a reuşit să obţină ponturi despre unde ar putea locui şi pe unde să meargă să fure.

După mai multe zile de tatonări, a aflat că ar putea locui împreună cu un grup de hoţi români cazaţi într-un apartament cu "plata la zi".

Patru zile a locuit reporterul român cu hoţii din apartament. Aşa a aflat că metoda de lucru este de regulă "domicilierea" pentru câteva săptămâni, maxim două luni, în câte un loc nou, umplerea buzunarelor şi întoarcerea în România cu banii adunaţi.

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close