x close

Fii alături de noi!

Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, Viorica Oniga, arestată preventiv pentru luare de mită

de S.T.   •   D.D.   •   28 Mai 2013   •   21:06 Comenteaza
UPDATE: Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, acuzată de luare de mită, a fost arestată pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luată marţi de Tribunalul Prahova.
   
Alături de Oniga, a fost arestată şi Georgeta Oprea, pe care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) o acuză de dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune, toate în formă continuată.

„Este un lucru de o gravitate fără precedent”. Dan Nica, despre cazul şefei Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viorica Oniga, şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, a fost reţinută pentru luare de mită. Alături de aceasta a fost reţinută şi Georgeta Oprea, pentru dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune, se arată într-un comunicat al DNA.
   
Procurorii vor cere Tribunalului Prahova arestarea preventivă pentru 29 de zile a Vioricăi Oniga şi a Georgetei Oprea, informează Mediafax.

În perioada 2006 - 2012, în calitate de preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga a primit, în mod repetat, de la Georgeta Oprea şi de la alţi cinci intermediari, printre care Sorin Octavian Gabor şi Neacşu Georgeta, ambii arestaţi preventiv în cauză, sume de bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 97.200 de lei pentru a încadra în grad de handicap şi elibera certificatele medicale aferente pentru 68 de persoane care nu sufereau de bolile menţionate în cuprinsul certificatelor şi nu puteau beneficia de facilităţile prevăzute de lege.

Cele 68 de persoane identificate până la acest moment au primit pe nedrept indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 de lei, sumă care reprezintă pagubă cauzată bugetelor locale din care au fost efectuate plăţile.

Procurorii cercetează şi persoanele care au beneficiat pe nedrept de facilităţile prevăzute de lege pentru persoanele cu handicap, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă, înşelăciune şi uz de fals, în cazul unora dintre acestea fiind deja începută urmărirea penală.

Viorica Oniga a primit dispoziţie de eliberare din funcţie în data de 17 mai, însă aceasta a rămas în fruntea comisiei de evalure. Ancheta DNA a luat amploare după ce Antena 3 a scos la iveală mai multe cazuri de bolnavi umiliţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Prahova.


poza

Show

Muncitorii unui şantier de construcţii au încremenit când au văzut ce le iese în cale. VIDEO

O trombă de aer a apărut din senin în zona unui şantier de construcţii, lăsând toţi muncitorii cu gura căscată.Evenimentul a avut loc în Malaezia.Iată imaginile spectaculoase surprinse de muncitori:...

26 Mar 2015  •  22:19

EUR EUR 4.4114 Up 4.4114
USD USD 3.4947 Up 3.4947
CHF CHF 3.6499 Up 3.6499
GBP GBP 5.6157 Up 5.6157
XAU XAU 135.5973 Up 135.5973
JPY JPY 3.2076 Up 3.2076
Meteo

Meteo 26/03/2015

Horoscop

Special! Ești timid? Nu te trata, zodia e de vină

Curs Valutar

Percheziţii la casele de...

sati