x close

Fii alături de noi!

Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, Viorica Oniga, arestată preventiv pentru luare de mită

de S.T.   •   D.D.   •   28 Mai 2013   •   21:06 Comenteaza
UPDATE: Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, acuzată de luare de mită, a fost arestată pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luată marţi de Tribunalul Prahova.
   
Alături de Oniga, a fost arestată şi Georgeta Oprea, pe care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) o acuză de dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune, toate în formă continuată.

„Este un lucru de o gravitate fără precedent”. Dan Nica, despre cazul şefei Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viorica Oniga, şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, a fost reţinută pentru luare de mită. Alături de aceasta a fost reţinută şi Georgeta Oprea, pentru dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune, se arată într-un comunicat al DNA.
   
Procurorii vor cere Tribunalului Prahova arestarea preventivă pentru 29 de zile a Vioricăi Oniga şi a Georgetei Oprea, informează Mediafax.

În perioada 2006 - 2012, în calitate de preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga a primit, în mod repetat, de la Georgeta Oprea şi de la alţi cinci intermediari, printre care Sorin Octavian Gabor şi Neacşu Georgeta, ambii arestaţi preventiv în cauză, sume de bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 97.200 de lei pentru a încadra în grad de handicap şi elibera certificatele medicale aferente pentru 68 de persoane care nu sufereau de bolile menţionate în cuprinsul certificatelor şi nu puteau beneficia de facilităţile prevăzute de lege.

Cele 68 de persoane identificate până la acest moment au primit pe nedrept indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 de lei, sumă care reprezintă pagubă cauzată bugetelor locale din care au fost efectuate plăţile.

Procurorii cercetează şi persoanele care au beneficiat pe nedrept de facilităţile prevăzute de lege pentru persoanele cu handicap, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă, înşelăciune şi uz de fals, în cazul unora dintre acestea fiind deja începută urmărirea penală.

Viorica Oniga a primit dispoziţie de eliberare din funcţie în data de 17 mai, însă aceasta a rămas în fruntea comisiei de evalure. Ancheta DNA a luat amploare după ce Antena 3 a scos la iveală mai multe cazuri de bolnavi umiliţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Prahova.


Vedere de la ţară - Preluca Nouă, satul cu 15 cimitire

Vedere de la ţară - Preluca Nouă, satul cu 15 cimitire

În inima Maramureşului, toată lumea vine cu mare, cu foarte mare bucurie. Pentru că în sătucul Preluca Nouă, toate-s noi dar vechi sunt toate: şi porţile, şi casele, şi şura sunt decupate din basm. Şi reţeta de caş, şi migala dăltuitorilor în lemn, dar, mai ales, bunul simţ şi ospeţia localnicilor sunt adânc îndrădăcinate în alt timp.

poza

High Tech

Google a cumpărat domeniul abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

Google a cumpărat domeniul abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com, după restructurarea majoră adoptată recent de compania americană, care a devenit o filială a unei societăţi de tip holding, denumită Alphabet,...

08 Oct 2015  •  18:11

poza

Show

Andreea Marin, aşa cum nu ai mai văzut-o până acum!

Andreea Marin face curăţenie printre bucureşteni. Alături de o firmă de reciclare care poate fi chemată print-o aplicaţie de pe telefon, vedeta a mers acasă la cei care au vrut să arunce gunoiul în mod...

08 Oct 2015  •  19:19

sati