Antena 3 CNN Actualitate România. Un actor a fost amendat, pentru că hrănea porumbei

România. Un actor a fost amendat, pentru că hrănea porumbei

România. Un actor a fost amendat, pentru că hrănea porumbei
Sursa foto: Foto: porumbei.saliste.ro
de M.Z.    |    20 Apr 2012   •   21:20

Porumbeii au ajuns simbolul amenzii pentru un actor bucureştean. Mihai Verbiţchi, un actor cu state vechi la teatrele din Bucureşti, a primit o sancţiune de câteva sute de lei, pentru că a dat de mâncare păsărilor, chiar în curtea blocului în care locuieşte. Actorul a contestat amenda şi speră că judecătorul este la rândul lui un iubitor de animale.

Verbiţchi hrăneşte de ani de zile hrăneşte păsările de pe balconul apartamentului, numai că acum s-a trezit cu o amendă în tocul uşii.

"Amenda este de vreo 500 de lei, dar este vorba despre un principiu. Dacă acum judecătoria va stabili că eu trebuie să plătesc amenda asta, eu zic că se creează un precedent", spune Verbiţchi.

Amenda a apărut după reclamaţia unui vecin al actorului. Omul era deranjat că păsarile, simbol al păcii, lasă în urmă un dezastru ca după război. Iar legea i-a dat dreptate. Cine vrea să hrănească animalele sau păsările ori o face la el în casă, ori în spaţiul public fără să facă mizerie.

Actorul aşteaptă o decizie a instanţei la mijlocul lunii mai. Poliţia locală spune că l-a somat de trei ori pe actor înainte să-l amendeze şi că nu va face niciun alt comentariu până la decizia judecătorului.




×
Subiecte în articol: actor România amenda hrana
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close