Antena 3 CNN Actualitate "Salvaţi Institutul Cantacuzino" - Cine se face vinovat de îngroparea în datorii a singurului institut de seruri şi vaccinuri din ţară

"Salvaţi Institutul Cantacuzino" - Cine se face vinovat de îngroparea în datorii a singurului institut de seruri şi vaccinuri din ţară

"Salvaţi Institutul Cantacuzino" - Cine se face vinovat de îngroparea în datorii a singurului institut de seruri şi vaccinuri din ţară
Sursa foto: Foto: Antena 1
20 Iul 2012   •   21:00

În ultimii patru ani, problemele de la Institutul Cantacuzino au fost dezbătute la nivel înalt. Şefii de la sănătate au ieşit cu declaraţii publice şi, de fiecare dată, au spus că vor rezolva problema.  Nu s-a întâmplat asta. Acum, Institutul Cantacuzino e în pragul falimentului.

Institutul Cantacuzino, are o dotare foarte bună. În ultimii 20 de ani, miniştrii care s-au perindat pe la sănătate, fie au ignorat problema institutului, fie au negat-o. Au fost atât de preocupaţi să găsească un vinovat încât au uitat să caute soluţii.

Cseke Atilla, declara în urmă cu doi ani că nu trebuie să ne îngrijorăm. În acel moment, Institutul nu mai producea vaccin BCG.

Gheza Molnar, om important în minister, spunea tot în urmă cu doi ani, după ce angajaţii Institutului au strigat în gura mare că nu mai pot lucra aşa şi că institutul se scufundă, că problemele vor fi rezolvate.

E drept, în 2010 institutul a produs vaccin gripal sezonier, în condiţii de avarie. Liniile de vaccin trebuiau să intre în modernizare. Acest lucru s-a întâmpla abia la începutul acestui an. Drept urmare, anul acesta ne vom imuniza cu vaccin de import.

Soarta institutului e în mâinile autorităţilor. La Antena 3, în cadrul campanie "Salvaţi Institutul Cantacuzino", veţi afla întreaga istorie a îngropării singurului institut de seruri şi vaccinuri de la noi din ţară.



×
Subiecte în articol: campanie Antena 3
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close