Antena 3 CNN Actualitate Sâni mai mari şi un nas perfect, pe banii statului. Plus o "şpagă civilizată"

Sâni mai mari şi un nas perfect, pe banii statului. Plus o "şpagă civilizată"

Sâni mai mari şi un nas perfect, pe banii statului. Plus o "şpagă civilizată"
Sursa foto: Foto: thebeautygypsy.com
01 Noi 2012   •   21:30

Pentru a avea sâni mai mari şi un nas perfect te costă minimum 4 mii de euro. În România, însă, dacă ştii să te descurci, poţi căpăta frumuseţea perfectă pe banii statului. Trebuie doar să găseşti medicul potrivit care, pentru o şpagă civilizată, trece în acte una şi alta operează în realitate.

Reporterii Observator au descoperit cu ajutorul camerei ascunse cum unii reuşesc să-şi facă intervenţii estetice scumpe pe banii din asigurările de sănătate.

Sub motivul că are nevoie de câteva intervenţii estetice, jurnalista Antena 1 ne arată că, dacă ştii la ce uşi să baţi, poţi să scapi de costurile ridicate ale unei operaţii estetice. Totul cu ajutorul autorităţilor.

Angajaţii spitalelor de stat ştiu, fără prea multe replici, cum să trateze cu un pacient fără probleme de sănătate care însă vrea să arate mai bine pe bani puţini.

Rinoplastia, corecţia estetică a nasului, costă, la o clinică privată, până la 1.800 de euro. La stat, o astfel de operaţie e câteva sute de euro, cât să mulţumească personalul care participă la intervenţie.

Când vine vorba despre mărirea sânilor lucrurile se complică uşor, şpaga se dublează, dar schema e aceeaşi.

Cu un bust mic se poate trăi, dar dacă sânii sunt prea mari şi încurcă respiraţia sau afectează coloana, intervenţia chirurgicală devine una... reparatorie, nu estetică.

Operaţia se face la o treime din preţul normal al unei astfel de intervenţii. Banii merg direct în buzunarul complicilor, iar costul efectiv al intervenţiei este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate. Sub pretextul unei afecţiuni reale care pune în pericol viaţa pacientului.

Secretul bine păstrat între pacient şi medic înseamnă cheltuieli nebănuite pentru Casa de Asigurări de Sănătate.

Singurele corecţii estetice... reale plătite prin fondul asigiurărilor de sănătate sunt cele ale persoanelor sub 18 ani.





×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close