Antena 3 CNN Actualitate Săracii să se descurce singuri! Numărul ajutoarelor sociale a scăzut drastic, după adoptarea noii legi

Săracii să se descurce singuri! Numărul ajutoarelor sociale a scăzut drastic, după adoptarea noii legi

Săracii să se descurce singuri! Numărul ajutoarelor sociale a scăzut drastic, după adoptarea noii legi
Sursa foto: Foto: houseofpaine.org
23 Noi 2011   •   07:49

Numărul ajutoarelor sociale se reduce drastic. Deputaţii au adoptat legea asistenţei sociale, după săptămâni întregi de certuri.

Astfel de beneficii vor fi acordate în funcţie de veniturile şi bunurile deţinute de cei care solicită sprijinul statului, iar banii vin atât de la Guvern, cât şi de la autorităţile locale.

În cazul în care, persoanele cu venituri reduse refuză un loc de muncă sau nu vor să meargă la cursuri de recalificare, acestea pot primi mai puţini bani sau chiar deloc.

În prezent, statul acordă 7 milioane de prestaţii sociale în perioada de vârf, adică iarna, când se introduce şi ajutorul de încălzire.

Prin această lege, Executivul urmăreşte să reducă până în 2013 cu 100.000 numărul persoanelor care beneficiază de ajutoare sociale.

De asemenea, se doreşte micşorarea cheltuielilor cu asistenţa socială cu până la 1,8 miliarde de lei până la sfârşitul anului viitor.

Legea asistenţei sociale este unul dintre actele cerute de Fondul Monetar şi Comisia Europeană.

×
Subiecte în articol: deputati ajutor social lege
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close