Antena 3 CNN Actualitate Satu Mare: Zece migranţi şi două călăuze, reţinuţi la frontieră

Satu Mare: Zece migranţi şi două călăuze, reţinuţi la frontieră

Satu Mare: Zece migranţi şi două călăuze, reţinuţi la frontieră
Sursa foto: Foto: dipity.com
08 Ian 2012   •   23:50

Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au reţinut zece migranţi şi doi cetãţeni români care i-au cãlãuzit spre frontierã, informează Agerpres.
   
Potrivit unui comunicat de presã al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontierã (STPF) Satu Mare, pe raza localitãţii Oar, la aproximativ 500 metri de linia de frontierã, poliţiştii au observat un grup de zece persoane care se îndrepta pe jos spre teritoriul statului vecin.

Persoanele au fost reţinute şi conduse la sediul STPF Satu Mare pentru cercetãri.
   
Între timp, un alt echipaj al STPF Satu Mare a identificat în trafic douã autoturisme înmatriculate în Maramureş, autoturisme din care, la intrarea în localitatea Decebal, au coborât cele zece persoane care s-au îndreptat spre frontierã. Conducãtorii auto ai celor douã maşini au fost duşi şi ei la sediul STPF Satu Mare pentru verificãri.
   
Cei doi şoferi, originari din Finteuţu Mic, Maramureş, respectiv din municipiul Baia Mare, sunt în prezent cercetaţi pentru sãvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. Din primele declaraţii reiese că cei doi au primit 200 de euro pentru ajutorul acordat.
   
Cele zece persoane sunt din Maroc şi au vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani. Unii dintre aceşti cetãţeni au mai fost reţinuţi de lucrãtorii Poliţiei de Frontierã la începutul acestui an, când au încercat sã iasã ilegal din ţarã pe frontiera verde. Acum au încercat acelaşi lucru, dorind ca ulterior sã ajungã într-o ţarã din spaţiul Schengen.        

Cei zece marocani sunt cercetaţi pentru tentativã la ieşirea din ţarã prin trecere ilegalã a frontierei de stat.  

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close