Antena 3 CNN Actualitate Schimbarea la faţă a Bucureştiului. Trei mari proiecte sunt la un pas de a fi demarate - aşteaptă votul consiliului

Schimbarea la faţă a Bucureştiului. Trei mari proiecte sunt la un pas de a fi demarate - aşteaptă votul consiliului

Schimbarea la faţă a Bucureştiului. Trei mari proiecte sunt la un pas de a fi demarate - aşteaptă votul consiliului
de O.P.    |    30 Aug 2012   •   05:45

Cele mai discutate proiecte de infrastructura ale Capitalei sunt la un pas să fie demarate în perioada următoare. Autostrada suspendată, inelul median şi Bulevardul Uranus, toate aşteaptă votul de la noua majoritate din consiliu.

Străpungerea Bulevardul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu este doar unul dintre proiectele de infrastructură care aşteaptă votul consiliului.

Până acum, fostul consiliu majoritar democrat-liberal a amânat reeşalonarea plăţilor către expropriaţi.



Inelul median, Bulevardul Uranus şi Podul Ciurel aşteaptă şi ele pe listă. Primul are o lungime de 55 de kilometri şi nici până acum municipalitatea nu ştie exact pentru ce variantă de construcţie va opta. Suprateran, subteran sau la sol, el va costa cel puţin 550 de milioane de euro.

Cele trei tronsoane costă peste 1 milion de euro. Nici zona centrală nu scapă de modificări. Gata de mai bine de 3 ani, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană stă pe masa consiliului tot de atunci.

Planul propune definirea centrului, lărgirea zonei pietonale şi mai ales o legătură între Bulevardul Unirii, Casa Poporului şi zona Hristo Botev. Din cele 74 de puncte de pe ordinea de zi, mai bine de jumătate dintre ele au fost respinse cel puţin o dată de vechea majoritate democrat-liberală.



×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close