Antena 3 CNN Actualitate Se întâmplă în România: Ministrul Muncii explică majorările de pensii şi salarii

Se întâmplă în România: Ministrul Muncii explică majorările de pensii şi salarii

Se întâmplă în România: Ministrul Muncii explică majorările de pensii şi salarii
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Noi 2014   •   13:53

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a explicat, într-o intervenţie telefonică la "Se întâmplă în România", că măririle de pensii şi salarii nu sunt pomeni electorale, arătând că acestea au fost luate ca şi angajamente de către Guvernul Ponta, bugetul permiţând acest lucru.

"Aceste măsuri sunt clar stabilite şi au fost luate ca şi angajamente de către Guvernul Ponta, astfel încât, pe baza creşterii economice pe care o avem, să putem să luam şi măsuri de protecţie socială. Bugetul ne permite acest lucru", a spus Rovana Plumb, arătând că cei care susţin că aceste majorări sunt "pomeni electorale" sunt "lipsiţi de viziune şi umanitate".

Ministrul a explicat la Antena 3 că atât salariile profesorilor cât şi cele ale cadrelor medicale vor creşte anul viitor. Salariile profesorilor vor creşte de două ori pe an, astfel încât în 2015 să crească cu 10 la sută, iar în 2016 cu încă 10 la sută.

Rovana Plumb a arătat că şi salariile cadrelor medicale vor fi majorate. "Fiecare dintre cei care lucrează în sistemul public sanitar, asistenţă socială şi medico-socială vor primi câte 100 lei în plus la salariu. Acestea sunt acordurile semnate cu partenerii sociali şi confederaţiile sindicale ale fiecărui domeniu în parte", a mai spus Rovana Plumb.

Referitor la majorările pensiilor, ministrul a arătat că, datorită măsurilor active pe piaţa muncii, România are un excedent la fondul de pensii de aproximativ 300 de milioane de lei.


×
Subiecte în articol: rovana plumb
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close