Antena 3 CNN Actualitate Se schimbă legea sănătăţii. În doi ani VOR DISPĂREA casele de asigurări de sănătate. Cum se reformează sistemul

Se schimbă legea sănătăţii. În doi ani VOR DISPĂREA casele de asigurări de sănătate. Cum se reformează sistemul

Se schimbă legea sănătăţii. În doi ani VOR DISPĂREA casele de asigurări de sănătate. Cum se reformează sistemul
de O.P.    |    09 Noi 2012   •   06:13

Noua lege a sănătăţii va schimba şi sistemul de asigurări de sănătate. Deocamdată, autorităţile nu ştiu exact cum va funcţiona sistemul. În teorie însă, îşi doresc ca peste 2 ani să dispară casele de asigurări de sănătate. Cel mai probabil, banii se vor duce către societăţile mutuale care vor asigura controlul şi calitatea serviciilor de sanatate.

Sistemul deja funcţionează în Franţa şi Belgia. Rămâne de văzut cum va fi pus în practică şi la noi.Pentru că banii strânşi acum la asigurările de sănătate NU sunt suficienţi, sistemul trebuie regândit complet, spun autorităţile.

Aşa că specialiştii noştri în sănătate iau acum lecţii de la străini.

Într-o primă etapă se vor reorganiza casele de asigurări de sănătate. În tot acest timp, cetăţenii care vor să fie membri la una din casele de asigurări de sănătate trebuie să depună o adeziune.

Fiecare societate mutuală va avea între şapte sute de mii şi un milion de membri. Fiecare membru va trebui să plătească în continuare o contribuţie prin care i se va asigura un pachet de bază de servicii medicale. Pentru cetăţenii fără venituri, contribuţia va fi asigurată de la bugetul de stat.

Dacă cetăţeanul este nemulţumit, el se poate retrage pentru a alege un alt asigurator. Pentru servicii de top, însă, noul sistem al asigurărilor de sănătate ne obligă să scoatem mai mulţi bani din buzunare.







×
Subiecte în articol: legea sanatatii CNAS
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close