Antena 3 CNN Actualitate Şedinţă de urgenţă la Palatul Cotroceni pe tema situaţiei din Ucraina

Şedinţă de urgenţă la Palatul Cotroceni pe tema situaţiei din Ucraina

Şedinţă de urgenţă la Palatul Cotroceni pe tema situaţiei din Ucraina
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Aug 2014   •   18:06

O şedinţă de urgenţă pe tema crizei din Ucraina a avut loc a Palatul Cotroceni. La acest tip de reuniune participă de obicei şefii structurilor de securitate. Astăzi Ministrul de Externe a afirmat că se impune convocarea unei şedinţe CSAT pe tema Ucrainei.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit după ce Ucraina a acuzat direct Rusia de invazie. 

Acuzaţiile sunt însă dezminţite de ambasadorul rus la OSCE care susţine că nu există soldaţi ruşi în Ucraina. În orice caz, informaţiile din zona de conflict sunt îngrijorătoare, spun oficialii români.

Peste o mie de soldaţi ruşi luptă în prezent pe teritoriul ucrainean şi în special în zona oraşului Novoazovsk, a declarat joi un important oficial militar din cadrul NATO, apreciind că prezenţa acestora este "foarte îngrijorătoare".

Bine echipaţi şi însoţiţi de convoaie de camioane şi blindate, soldaţii ar fi cucerit deja un oraş din apropiere de portul Mariupol.

Preşedintele ucrainean şi-a anulat vizita în Turcia şi a cerut sprijin militar atât Uniunii Europene cât şi Organizaţiei Naţiunilor Unite. Ministrul de Externe Titus Corlăţean susţine că se impune convocarea de urgenţă a unei şedinţe CSAT, după ce Ucraina a acuzat direct Rusia de invazie.

Criza din ţara vecină a fost subiect de discuţie între preşedintele Traian Băsescu şi Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe. Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu susţine Uniunea Europeană trebuie să sprijine ferm soluţionarea crizei de securitate prin restabilirea controlului autorităţilor ucrainene în regiunile ocupate de grupurile înarmate ilegale.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Ucraina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close