Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa Plenului CSM s-a amânat din lipsă de cvorum. Livia Stanciu, Morar şi Pivniceru - pe lista absenţilor

Şedinţa Plenului CSM s-a amânat din lipsă de cvorum. Livia Stanciu, Morar şi Pivniceru - pe lista absenţilor

Şedinţa Plenului CSM s-a amânat din lipsă de cvorum. Livia Stanciu, Morar şi Pivniceru - pe lista absenţilor
Sursa foto: Foto: membricsm.ro
09 Ian 2013   •   15:51

Şedinţa de miercuri a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, care avea pe ordinea de zi şi alegerea vicepreşedintelui CSM, s-a amânat, miercuri, din lipsă de cvorum.
   
De la şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii au lipsit preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, prim-adjunctul procurorului general al României, Daniel Morar, şi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, precum şi Alexandru Şerban şi Horaţius Dumbravă, ultimii doi fiind în concediu de odihnă, a declarat purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu.
   
Aceasta a precizat că şedinţa de miercuri a Plenului CSM s-a amânat din lipsă de cvorum.
   
Reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România au solicitat, miercuri, demisia de onoare a membrilor CSM, precizând că dacă acest lucru nu se va întâmpla, vor fi declanşate procedurile de revocare din funcţii a tuturor membrilor CSM.
 
Alegerea vicepreşedintelui CSM fusese amânată pentru săptămâna aceasta, după ce şedinţa din 4 ianuarie a fost suspendată din lipsă de cvorum. Atunci şi-au depus candidaturile pentru această funcţie judecătorii Alina Ghica (ce a deţinut funcţia de preşedinte în 2012-n.r.) şi Cristi Danileţ.
   
Anterior procedurii de desemnare a vicepreşedintelui CSM, procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă preşedinte al Consiliului, ea începându-şi mandatul de luni, 7 ianuarie.
  

×
Subiecte în articol: alegeri
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close