Antena 3 CNN Actualitate Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, Viorica Oniga, arestată preventiv pentru luare de mită

Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, Viorica Oniga, arestată preventiv pentru luare de mită

Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, Viorica Oniga, arestată preventiv pentru luare de mită
de S.T.    |    28 Mai 2013   •   21:06
UPDATE: Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, acuzată de luare de mită, a fost arestată pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luată marţi de Tribunalul Prahova.
   
Alături de Oniga, a fost arestată şi Georgeta Oprea, pe care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) o acuză de dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune, toate în formă continuată.

„Este un lucru de o gravitate fără precedent”. Dan Nica, despre cazul şefei Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viorica Oniga, şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, a fost reţinută pentru luare de mită. Alături de aceasta a fost reţinută şi Georgeta Oprea, pentru dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune, se arată într-un comunicat al DNA.
   
Procurorii vor cere Tribunalului Prahova arestarea preventivă pentru 29 de zile a Vioricăi Oniga şi a Georgetei Oprea, informează Mediafax.

În perioada 2006 - 2012, în calitate de preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga a primit, în mod repetat, de la Georgeta Oprea şi de la alţi cinci intermediari, printre care Sorin Octavian Gabor şi Neacşu Georgeta, ambii arestaţi preventiv în cauză, sume de bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 97.200 de lei pentru a încadra în grad de handicap şi elibera certificatele medicale aferente pentru 68 de persoane care nu sufereau de bolile menţionate în cuprinsul certificatelor şi nu puteau beneficia de facilităţile prevăzute de lege.

Cele 68 de persoane identificate până la acest moment au primit pe nedrept indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 de lei, sumă care reprezintă pagubă cauzată bugetelor locale din care au fost efectuate plăţile.

Procurorii cercetează şi persoanele care au beneficiat pe nedrept de facilităţile prevăzute de lege pentru persoanele cu handicap, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă, înşelăciune şi uz de fals, în cazul unora dintre acestea fiind deja începută urmărirea penală.

Viorica Oniga a primit dispoziţie de eliberare din funcţie în data de 17 mai, însă aceasta a rămas în fruntea comisiei de evalure. Ancheta DNA a luat amploare după ce Antena 3 a scos la iveală mai multe cazuri de bolnavi umiliţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Prahova.


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close