Antena 3 CNN Actualitate Şeful ANL a fost ridicat de Poliţie. George Marcu, suspect de o fraudă de 5,2 milioane lei, când era director la Obregia

Şeful ANL a fost ridicat de Poliţie. George Marcu, suspect de o fraudă de 5,2 milioane lei, când era director la Obregia

Şeful ANL a fost ridicat de Poliţie. George Marcu, suspect de o fraudă de 5,2 milioane lei, când era director la Obregia
Sursa foto: Foto: crownheights.info
de M.Z.    |    11 Mar 2013   •   10:29

Actualul şef al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), George Marcu, a fost ridicat de Poliţie, fiind suspect într-un dosar de fraudă. Neregulile au fost înregistrate pe vremea când Marcu era director la Spitalul Obregia.

George Marcu este cercetat pentru achiţitii publice nelegale. Marcu încredinţa rudelor contracte de achiziţii.

În acest caz, în care mai sunt cercetate alte şase persoane, prejudiciul este de 5,2 milioane lei.


Percheziţii în Capitală privind lucrări la Spitalul Obregia, prejudiciul fiind de 5,2 milioane lei-2

Poliţiştii fac şapte percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un caz privind achiziţii publice pentru reparaţii şi construcţii la Spitalul Obregia, prin care a fost produs prejudiciu, de peste cinci milioane de lei.

"Membrii grupării sunt suspectaţi că au realizat beneficii financiare din obţinerea unor contracte de achiziţie publică de la o unitate spitalicească din Bucureşti, pentru executarea unor lucrări de reparaţii şi construcţii", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Lucrările de reparaţii şi construcţii la Spitalul Obregia ar fi fost supraevaluate, iar apoi ar fi fost înregistrate cheltuieli fictive şi de cesionare a societăţilor prestatoare către terţi, pentru a împiedica astfel verificările fiscale.

Membrii grupării ar fi produs astfel Spitalului Obregia un prejudiciu estimat la 3.800.000 de lei şi bugetului de stat de 1.400.000 de lei.

La finalul percheziţiilor vor fi audiate la sediul Poliţiei Române 15 persoane, urmând ca în cazul acestora să fie dispuse măsuri legale.

În această cauză se fac cercetări pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi evaziune fiscală prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.






×
Subiecte în articol: frauda
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close