Antena 3 CNN Actualitate Şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, rămâne în arest

Şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, rămâne în arest

 Şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, rămâne în arest
Sursa foto: Foto: Antena 3
03 Mar 2011   •   14:57

Directorul Vămii Ploieşti, Cornel Costea, reţinut pentru luare de mită, rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti a respins joi cererea funcţionarului de a fi eliberat, informează Mediafax.

Potrivit unei informări DNA, Costea a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia. Şeful Vămii Ploieşti a fost ridicat joia trecută de anchetatori, direct din biroul vamal, în urma descinderilor din Vama Ploieşti.

Cornel Costea este acuzat de luare de mită în formă continuată şi complicitate la fals intelectual în formă continuată. În perioada noiembrie-decembrie 2010 şi ianuarie 2011, în calitate de director al Biroului Vamal Ploieşti, Costea a pretins diferite sume de bani de la un patron a mai multor firme care desfăşurau activităţi de import-export din Turcia .

Şeful Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a declarat că a luat mită 90.000. de lei, din care a oprit o treime. Restul banilor, spune Costea, i-a împărţit între vameşi şi alte persoane. După ştiinţa sa, banii ajungeau "la preşedintele S.B.".

În acte, Cornel Costea are o avere modestă. Nu are nici terenuri, nici case şi nici maşină. Presa locală a scris însă că de ziua lui a petrecut în stil mare într-un club de fiţe din Capitală. 

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close