Antena 3 CNN Actualitate Şine de România. Orient Express-ul a avut întârziere de o oră la noi în ţară

Şine de România. Orient Express-ul a avut întârziere de o oră la noi în ţară

Şine de România. Orient Express-ul a avut întârziere de o oră la noi în ţară
30 Aug 2010   •   21:35

În România, şi Orient Express-ul întârzie. Cei o sută de călători cu dare de mână au ajuns şi în ţara noastră. Luxul nu s-a potrivit şi cu şinele de la noi. În gara din Sinaia, au ajuns cu o oră întârziere.

Turişti de pe toate continentele se adună la Paris şi pornesc spre Viena şi Budapesta. În România, trenul opreşte la Curtici, Sinaia şi Bucureşti. Poartă ţinute elegante, asemănătoare cu cele din anii '20. E obligatoriu.

Când au ajuns duminică seară la Curtici, turiştii din Orient Express luau cina din farfurii de argint şi pahare de cristal. Până la Sinaia, trenul s-a mai poticnit şi a întârziat o oră. Străinii, însă, impresionaţi de castelul Peleş, au fost îngăduitori cu reţeaua noastră de căi ferate.

Puţin după oră 14, Orient Express a ajuns şi la Gara de Nord. Până marţi, cei 95 de pasageri şi 40 de angajaţi vor fi cazaţi la un hotel de cinci stele.

Un bilet la trenul Orient Express costă 6 mii de euro. Doar transportul şi masa. Băuturile şi caviarul trebuie plătite separat. În final, o astfel de vacanţă ajunge lejer la 10 mii de euro. Este bătaie, însă, pe cele 100 de locuri pentru care se fac rezervări şi cu un an înainte.

Observator

 

 

×
Subiecte în articol: sine cale ferata
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close