Antena 3 CNN Actualitate Situaţie fără precedent la ANRP: Nepotul lui Gigi Becali renunţă la o despăgubire de zeci de milioane de euro

Situaţie fără precedent la ANRP: Nepotul lui Gigi Becali renunţă la o despăgubire de zeci de milioane de euro

Situaţie fără precedent la ANRP: Nepotul lui Gigi Becali renunţă la o despăgubire de zeci de milioane de euro
de M.C.    |    05 Dec 2014   •   19:21

Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, a renunţat la despăgubirea pentru un teren de 14,7 hectare din Voluntari.

Printr-o notificare trimisă ANRP, joi, Vasile Geambazi a anunţat că renunţă la drepturile asupra terenului de 14,7 ha din oraşul Voluntari.

Într-un prim dosar, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a emis, în data de 27.06.2013 un titlu de despăgubire, iar ANRP a emis, în data de 20 iunie 2014, un titlu de plată pentru prima din cele cinci tranşe aferente titlului de despăgubire. Valoarea despăgubirii este de aproximativ 70 de milioane de euro.

Geambazi a anunţat că renunţă la despăgubirea aferentă unui al doilea dosar, în valoare de 60 de milioane de euro.

"I-am dat prima tranşă din despăgubire. Există un al doilea dosar, în care a venit o hotărâre judecătorească, care spune că este treaba Comisiei Centrale să evalueze. Nu e singurul caz pentru mine, sunt instituţii care ne pot spune dacă practica judecătorească este în regulă" a spus George Băeşu, preşedinte ANRP, într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei".

"Nu cred că va renunţa definitiv la drepturile sale. Opinia mea este că a comunicat pentru moment că nu este interesat să pună în aplicare hotărârea judecătorească. Spune că nu vrea acum punerea în executare a acestei decizii" a afirmat Radu Tudor.

"Noi va trebui să luăm act de această renunţare. Ne va conduce la decizia de a constata că acest dosar trebuie clasat. Dacă nu ne va ataca în instanţă, va rămâne o decizie definitivă" a mai spus George Băeşu.

×
Subiecte în articol: ANRP
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close