Antena 3 CNN Actualitate Şoferul TIR-ului implicat în accidentul din Ungaria era bolnav. Afecţiunea de care suferea provoacă somnolenţă

Şoferul TIR-ului implicat în accidentul din Ungaria era bolnav. Afecţiunea de care suferea provoacă somnolenţă

Şoferul TIR-ului implicat în accidentul din Ungaria era bolnav. Afecţiunea de care suferea provoacă somnolenţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Noi 2011   •   12:43
Şoferul TIR-ul implicat în accidentul din Ungaria fusese la Urgenţă cu numai 36 de ore înainte de accident. Omul a refuzat internarea, deşi suferea de enterocolită. Medicii susţin că această boală poate provoca somnolenţă.

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Teodora Olariu, şoferul tir-ului, Ovidiu Munteanu, s-a prezentat, sâmbătă, la ora 15.30, la Serviciul de Urgenţe, acuzând stare generală alterată, febră şi dureri abdominale.

"Pacientul a fost investigat şi diagnosticat cu enterocolită acută virală, cu reacţie urticariformă generalizată. Prezenta apatie, adinamie, scaune diareice, sindrom subfebril şi a fost trimis la Secţia de Boli Contagioase, unde i s-a propus internarea. Pacientul a refuzat internarea şi a semnat în registrul de consultaţii. În consecinţă, i s-a prescris o reţetă cu o medicaţie adecvată", a declarat dr. Olariu, citat de Mediafax.

Doctorii i-au recomandat arădeanului să ia câteva zile de repaus şi să meargă la medicul de familie pentru supraveghere medicală.

În afară de tratamentul cu antibiotice, bărbatului i s-a prescris şi un antivomitiv care poate da stări de somnolenţă. Potrivit medicilor, şi boala de care suferea îi putea afecta reacţiile la volan.

"Boala în sine poate să dea o stare de somnolenţă, din cauza deshidratării prin scaunele diareice şi din cauza sindromului subfebril. Avea nevoie de trei-cinci zile de tratament şi repaus", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean Arad.

14 români au murit şi doi se află în stare gravă la spital, în urma accidentului rutier petrecut în Ungaria. Printre persoanele decedate sunt şi trei copii.

Şoferul TIR-ului care a fost implicat în accidentul din Ungaria, soldat cu 14 morţi, a fost reţinut luni. Bărbatul are 31 de ani, se numeşte Ovidiu Munteanu şi lucra la firma din Arad de trei ani. El a fost grav rănit în urma accidentului.

VEZI IMAGINI CUTREMURĂTOARE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

 

 

×
Subiecte în articol: boala Arad spital
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close