Antena 3 CNN Actualitate Sondaj IRES: Două treimi din români au o părere foarte proastă despre învăţământul românesc

Sondaj IRES: Două treimi din români au o părere foarte proastă despre învăţământul românesc

Sondaj IRES: Două treimi din români au o părere foarte proastă despre învăţământul românesc
Sursa foto: Foto: simple.wikipedia.org
de M.Z.    |    12 Sep 2011   •   10:07

Învăţământul românesc nu mai este performant şi nu mai prezintă încredere -aceasta este concluzia la care au ajuns românii, după rezultatele dezastruoase de la bacalaureat.

După ce mai bine de jumătate din absolvenţii de liceu nu au reuşit să treacă examenul, s-a dărâmat mitul elevilor extrem de bine pregătiţi. Exclus din toate topurile internaţionale, învăţământul românesc nu mai este de încredere nici măcar pentru români

Potrivit unui studiu IRES, două din trei persoane au o părere proastă sau foarte proastă despre învăţământul actual. Cifra celor care mai au încredere în sistem a scăzut cu 6% într-un singur an.

Când vine vorba despre cât de performant este învăţământul, balanţa se înclină sensibil. 54% dintre românii participanţi la studiu se îndoiesc de reuşitele sistemului. Aşadar, aproximativ cinci din 10 români îşi menţin opinia potrivit căreia şcoala românească este de calitate.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane, cu vârsta de cel puţin 18 ani. Eroarea maximă tolerată este de ± 2,6%.

 




×
Subiecte în articol: incredere şcoală
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close