Antena 3 CNN Actualitate Sorin Blejnar şi alţi 22 de inculpaţi, trimişi în judecată în dosarul "Motorina". Sunt acuzaţi de evaziune fiscală

Sorin Blejnar şi alţi 22 de inculpaţi, trimişi în judecată în dosarul "Motorina". Sunt acuzaţi de evaziune fiscală

Sorin Blejnar şi alţi 22 de inculpaţi, trimişi în judecată în dosarul "Motorina". Sunt acuzaţi de evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    10 Sep 2012   •   17:38

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi alţi 22 de inculpaţi au fost trimişi în judecată de DIICOT Braşov pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul "Motorina", primul termen fiind stabilit pentru 10 octombrie la Tribunalul Braşov, scrie Mediafax.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Braşov în 7 septembrie, iar printre cei 17 inculpaţi persoane fizice se numără fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, doi şefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, Monea Claudiu şi Ciobanu Dorel, dar şi fostul deputat braşovean Vasile Bran.

DJAOV Braşov şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov s-au constituit parte civilă în acest dosar pentru un prejudiciu de peste 22 milioane de lei din evaziune cu produse petroliere.

Sorin Blejnar a fost chemat la DIICOT Braşov, la sfârşitul lunii august, unde i s-a prezentat, timp de câteva zile, materialul de urmărire penală, el declarând jurnaliştilor că nu este vinovat.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov au dispus, în 1 august, începerea urmăririi penale faţă de Sorin Blejnar şi Codruţ Marta, pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Membrii grupării sprijinite de Blejnar şi Marta ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziţionate în regim suspensiv şi comercializate pe piaţa internă.

În acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină, suma totală a prejudiciului stabilită până în prezent fiind de aproape 22 de milioane de lei.


Gruparea infracţională achiziţiona motorina în regim suspensiv de la plata accizelor, declarând că aceasta va fi livrată intracomunitar în Polonia. În realitate, motorina era revândută prin staţiile de distribuţie de carburanţi sau direct utilizatorilor finali.

×
Subiecte în articol: prejudiciu accize
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close