Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu cere anularea referendumului privind eutanasierea maidanezilor: Legea ne permite să acţionăm

Sorin Oprescu cere anularea referendumului privind eutanasierea maidanezilor: Legea ne permite să acţionăm

Sorin Oprescu cere anularea referendumului privind eutanasierea maidanezilor: Legea ne permite să acţionăm
10 Sep 2013   •   18:33

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că referendumul legat de eutanasierea câinilor fără stăpân nu va mai avea loc, şi asta pentru că Parlamentul s-a mobilizat şi a adoptat o lege care permite municipalităţii să acţioneze.

"Avem astăzi o lege care răspunde în mare parte solicitărilor noastre şi ne permite să lucrăm (...) Am discutat cu liderii grupurilor politice din Consiliul General, i-am consultat şi au fost de acord pentru convocarea şedintei CGMB mâine, pentru a anula referendumul privind câinii maidanezi. Sper ca legea să devină funcţională rapid, să fie promulgată de preşedinte, s-o putem aplica. Oricum, de astăzi a crescut semnificativ şi capacitatea de capturare", a declarat Oprescu.

Legea privind eutanasierea maidanezilor a fost adoptată de deputaţi, marţi, cu 266 de voturi. Câinii fără stăpâni vor fi eutanasiaţi dacă nu sunt adoptaţi în 14 zile.

Ce modificări aduce noua lege a maidanezilor. Amendamentele adoptate

Cei care pierd câinii vor avea la dispoziţie şapte zile să îi revendice din adăposturi. Revendicarea şi adopţia câinilor vagabonzi este gratuită.

Pe 2 septembrie, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close