Antena 3 CNN Actualitate SRI: Cetăţeanul ungar declarat indezirabil avea activităţi contrare securităţii naţionale din 2013

SRI: Cetăţeanul ungar declarat indezirabil avea activităţi contrare securităţii naţionale din 2013

SRI: Cetăţeanul ungar declarat indezirabil avea activităţi contrare securităţii naţionale din 2013
20 Mar 2014   •   18:01

SRI a stabilit "cu certitudine" că cetăţeanul ungar Mikola Bela, declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti, a avut, pe teritoriul României, activităţi contrare securităţii naţionale începând cu anul 2013, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.
   
"SRI a stabilit cu certitudine că începând cu anul 2013 cetăţeanul ungar (Bela Mikola - n.r.) a desfăşurat pe teritoriul României activităţi contrare securităţii naţionale de factură extremistă. Aceste fapte constituie factor de risc şi ameninţări la adresa securităţii naţionale a României, iar SRI a dispus informarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti cu propunerea declarării ca indezirabil a cetăţeanului menţionat pentru o perioadă de cinci ani. SRI are în atenţie toate activităţile extremiste de natură să pună în pericol securitatea naţională a României", a declarat Sava, citat de Mediafax.
   
Cetăţeanul ungar Mikola Bela, membru al organizaţiei Noua Gardă Ungară, a fost declarat indezirabil în România pentru cinci ani, potrivit unei decizii luate joi de Curtea de Apel Bucureşti care este executorie.
   
Hotărârea luată de Curtea de Apel Bucureşti, care devine executorie imediat, poate fi însă contestată la instanţa supremă, în termen de 10 zile.
   
Mikola Bela este unul dintre cei patru cetăţeni ungari care au primit interdicţie de a intra în România timp de un an, după cum a anunţat, în 17 martie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.
   
Ceilalţi trei sunt Tyirityán Zsolt - membru al organizaţiei "Oastea Haiducilor", Zagyva Gyorgy Gyula - membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM şi Szavay Istvan - membru Jobbik.
 
Referitor la cei patru, "există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist-extremistă, ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.
   
Interdicţia a fost dispusă "cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României.

×
Subiecte în articol: SRI
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close