Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. Caracatiţa penală din jurul familiei Băsescu

Subiectiv. Caracatiţa penală din jurul familiei Băsescu

Subiectiv. Caracatiţa penală din jurul familiei Băsescu
31 Iul 2014   •   22:04
Tentaculele caracatiţei penale din jurul familiei Băsescu se întind până la mezina Elena. În urmă cu două luni, EBA a vândut un apartament dintr-un cartier de lux al Capitalei cu 160.000 de euro. Imobilul a aparţinut soţului ei, Bogdan Ionescu. Nimic în neregulă până aici. Numai că, potrivit declaraţiei de avere, casa a fost cumpărată de o femeie de afaceri din Galaţi care potrivit presei locale este cercetată penal într-un dosar deschis în 2002.

Ramona Oţelea este acuzată de înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri şi fals în declaraţii, iar soţul ei a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Cei doi au prejudiciat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi cu 11 miliarde de lei vechi. Social Trade, firma pe care au înfiinţat-o soţii Oţelea, a încheiat în 2002 un contract cu AJOFM cu scopul declarat de informare, consiliere profesională şi medierea muncii. Însă transportul, chiria, consumabilele şi cheltuielile de personal au fost dovedite cu documente justificative false.

Toate aceste informaţii sunt publice, aşadar e greu de crezut că Elena Băsescu să nu fi ştiut cu cine încheie tranzacţia. Cert este că, după vânzare, EBA şi SYDA nu mai deţin nicio proprietate.

În declaraţia de avere a Elenei Băsescu depusă la finalul mandatului de europarlamentar, nu se regăseşte nici penthouse-ul primit cadou de nuntă din partea socrului, Bebe Ionescu.

Tot anul acesta, fiica preşedintelui şi-a cumpărat o maşină nouă, Mercedes Benz din 2013 şi a vândut-o pe cea veche, celebrul Range Rover parcat aiurea mai mereu, cu 21.500 de euro.

Anul trecut, EBA şi SYDA au intrat şi în darul de nuntă. Au cheltuit 150.000 de euro din totalul de 450.000 de euro. Oarecum explicabil, dacă luăm în calcul venitul lunar foarte modest al soţului. Deşi este director la propria firmă, Bogdan Ionescu are un salariu de numai 1370 de lei pe lună. Cu toate greutăţile, Elena Băsescu a pus deoparte anul trecut peste 30.000 de dolari. Usor, s-ar putea spune, din moment ce a castigat ca parlamentar european 170.000 de euro. Rămâne însă deschisă o întrebare. Unde locuieşte fiica preşedintelui împreună cu săracul ei soţ?

 

 

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Răzvan Dumitrescu
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close