Antena 3 CNN Actualitate Sute de persoane din Alba Iulia şi Câmpeni au cerut respingerea proiectului de la Roşia Montană

Sute de persoane din Alba Iulia şi Câmpeni au cerut respingerea proiectului de la Roşia Montană

Sute de persoane din Alba Iulia şi Câmpeni au cerut respingerea proiectului de la Roşia Montană
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Oct 2013   •   19:44

Câteva sute de persoane au protestat, duminică seară, la Alba Iulia şi Câmpeni, solicitând respingerea proiectului minier de la Roşia Montană, ambele acţiuni de protest fiind autorizate, potrivit Mediafax.

Cea mai mare acţiune de protest a avut loc la Câmpeni, unde peste 300 de persoane s-au adunat în centrul oraşului purtând steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

Oamenii au scandat lozinci precum "Apusenii nu vor cianură" sau "Păstraţi Apusenii curaţi. Salvaţi Roşia Montană!".

O acţiune de protest similară a avut loc şi la Alba Iulia, unde aproximativ 100 de persoane au parcurs într-un marş mai multe străzi din municipiu scandând "Alba Iulia, trezeşte-te!" şi "Luptăm, murim, salvăm Roşia Montană".

Protestatarii au purtat steaguri tricolore şi au afişat un banner de câţiva metri lungime cu mesajul "Opriţi proiectul minier de la Roşia Montană".

De asemenea, unii dintre protestatari au purtat afişe sau pancarte cu mesaje precum "Nu dăm aurul din munţi pe cianuri şi bani mărunţi", "Trădarea de ţară în aur se măsoară" sau "Indiferenţa ucide. Spuneţi NU proiectului de la Roşia Montană".

Potrivit Jandarmeriei Alba, acţiunile de protest de la Alba Iulia şi Câmpeni au fost autorizate.

La ora transmiterii acestei ştiri, un amplu protest la care participă câteva mii de persoane are loc în Capitală, protestatarii ajungând la Palatul Cotroceni.

Manifestanţii cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close