Antena 3 CNN Actualitate Tânărul reţinut după ce a înjunghiat mortal elevul de 15 ani consuma droguri, spune tatăl acestuia

Tânărul reţinut după ce a înjunghiat mortal elevul de 15 ani consuma droguri, spune tatăl acestuia

Tânărul reţinut după ce a înjunghiat mortal elevul de 15 ani consuma droguri, spune tatăl acestuia
Sursa foto: Foto captura Antena 3
19 Feb 2013   •   11:22

Tânărul de 18 ani din Târgovişte, reţinut după ce a înjunghiat mortal, în gât, un elev de 15 ani, consuma droguri în ultima perioadă, afirmă tatăl vitreg al acestuia, precizând că "din cauza anturajului" băiatul renunţase la şcoală, informează Mediafax.

"Am rămas stupefiat când am auzit ce s-a întâmplat. La început a fost un copil foarte cuminte. Apoi, din clasa a V-a, anturajul l-a stricat. A început să fumeze, iar în ultimul timp lua droguri. Ţigări de-alea, ştiu eu ce fumează? Droguri", a spus Vasile Vasilescu, tatăl vitreg al agresorului.
   
Mama tânărului, însă, a negat că fiul său ar consuma droguri: "Nu-l credeam în stare de aşa ceva. Nu consuma droguri".
   
Tânărul de 18 ani acuzat că a înjunghiat în gât un elev de 15 ani care a murit la spital a fost reţinut, în noaptea de luni spre marţi, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, sub acuzaţia de omor calificat. Marţi, el va fu dus la Tribunalul Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă.
   
Luni seară, anchetatorii au găsit cuţitul cu care tânărul este acuzat că l-a înjunghiat în gât pe elevul de 15 ani de la un liceu din Târgovişte, arma albă fiind descoperită la locuinţa suspectului, din localitatea Răzvad, şi nu la locul indicat iniţial de către acesta procurorului de caz şi poliţiştilor, şi anume o zonă de pe un pod peste râul Ialomiţa. Ulterior, tânărul a recunoscut că a ascuns cuţitul la locuinţa sa din Răzvad, comună învecinată cu municipiul Târgovişte.
   
Iulian Vlad, suspectat că l-a înjunghiat în gât pe Alexandru Andrei Ş, elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgovişte, a fost audiat mai multe ore de către procurorul de caz la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, după ce fusese audiat la Poliţia Târgovişte, fiind acuzat de omor calificat, infracţiune pedepsită cu închisoarea între 15 şi 25 de ani.
   
Tânărul şi-a recunoscut fapta, luni seară, în faţa anchetatorilor, afirmând că nu-l cunoştea pe elev şi că totul s-a petrecut inopinat, după ce s-au ciocnit unul de celălalt, după care i-a îndrumat pe poliţişti la locul unde susţinea iniţial că a aruncat cuţitul, respectiv în râul Ialomiţa.
   
"Tânărul susţine că a fost un conflict în stradă între el şi victimă. Are o motivaţie stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuţit. Nu pot să vă confirm declaraţia lui că a aruncat cuţitul în apă. Se verifică", declara procurorul de caz Dorel Stănescu de la Secţia penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmboviţa.
   
Anchetatorii au găsit urme de sânge pe ambele trotuare ale străzii unde a avut loc incidentul.
   
Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgovişte a fost înjunghiat în gât, luni, în apropierea unităţii de învăţământ, adolescentul fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde a decedat.

   

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close