Antena 3 CNN Actualitate Tudor Chiuariu: Nu mai este necesar un referendum privind câinii maidanezi

Tudor Chiuariu: Nu mai este necesar un referendum privind câinii maidanezi

Tudor Chiuariu: Nu mai este necesar un referendum privind câinii maidanezi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Sep 2013   •   15:39
Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PNL Tudor Chiuariu, a declarat marţi că în urma aprobării de către Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind câinii fără stăpân nu mai este necesar un referendum.
 
"Nu mai este necesar un referendum şi eu sper ca primarul general să revină asupra acestei decizii", a spus, marţi, Tudor Chiuariu, potrivit Agerpres.
 
Proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat marţi de plenul Camerei Deputaţilor cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri
 
Actul normativ prevede prelungirea de la şapte la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, gratuit. 
 
După cele 14 zile, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea şederii lor în adăpost, cu condiţia să aibă resurse financiare pentru întreţinerea padocurilor. 

Pe 2 septembrie, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi.
 

×
Subiecte în articol: caini maidanezi Tudor Chiuariu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close