Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a murit în faţa unui spital închis. Raed Arafat: Nu trebuia trimis la spital cu o maşină privată

Un bărbat a murit în faţa unui spital închis. Raed Arafat: Nu trebuia trimis la spital cu o maşină privată

Un bărbat a murit în faţa unui spital închis. Raed Arafat: Nu trebuia trimis la spital cu o maşină privată
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Apr 2011   •   11:43

Un bărbat a murit în faţa spitalului din Bălceşti, Vâlcea, unitate desfiinţată la începutul lunii aprilie.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a fost transportat cu maşina personală a unui vecin dintr-o localitate aflată la 50 de kilometri de Bălceşti.

 


Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că bărbatul a fost transportat cu o maşină personală de către un vecin, iar cel care a apelat 112 nu a putut să comunice numărul de telefon al şoferului pentru a se coordona cu Ambulanţa, astfel încât pacientul să fie preluat de medici.

Ambulanţele din Bălceşti se aflau în misiune, dar a fost mobilizată o altă ambulanţă pentru a se întâlni cu maşina. La sosirea la spitalul din Bălceşti, bărbatul a fost văzut de trei medici de familie care l-au declarat decedat.

Conform subsecretarului de stat, procedura corectă este ca, în momentul apelării 112 să se aştepte indicaţiile personalului de la Ambulanţă şi să se evite transportul celor bolnavi cu maşini private.
 


×
Subiecte în articol: barbat a murit Valcea
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close