Antena 3 CNN Actualitate Un nou scandal în sânul bisericii. O stareţă, acuzată că i-a interzis unei măicuţe să meargă la medic

Un nou scandal în sânul bisericii. O stareţă, acuzată că i-a interzis unei măicuţe să meargă la medic

Un nou scandal în sânul bisericii. O stareţă, acuzată că i-a interzis unei măicuţe să meargă la medic
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    29 Mai 2012   •   23:38

Un nou scandal aruncă o pată ruşinoasă peste feţele bisericeşti. Stareţa unei mânăstiri din judeţul Buzău este acuzată că i-a interzis unei măicuţe să meargă la medic, deşi femeia avea piciorul rupt. Aceasta a fost doar scânteia care a aruncat în aer liniştea monahală. 

Circa 30 de voci spun în cor acelaşi lucru: noua stareţa de Mânăstirea Cârnu ar fi de fapt o torţionară îmbrăcată în straie monahale.

Retrasă în chilia ei, sora Mariana spune că şi-a rupt piciorul în urmă cu câteva zile şi nu s-a rugat la sfinţi, cât s-a rugat de maica stareţă să o ducă la spital.

"Mi-a zis: ", a spus măicuţa bolnavă.

Pentru această logică, stareţa acuzată a trebuit să dea explicaţii în faţa a zeci de credincioşi furioşi.

Minciuna pare să fie păcatul preferat la Cârnu, spun enoriaşii. Tocmai de aceea oamenii o cer înapoi pe vechea stareţă, care va fi transferată, împreună cu două măicuţe, la alte mânăstiri.

Nici măcar poliţiştii n-au reuşit să facă ordine printre protestatari. E un conflict vechi de trei ani, de când vechea stareţă a fost luată în vizorul Arhiepiscopiei, pentru neascultare.

Noua stareţă a rămas să înfrunte acuzaţiile grave care i se aduc. Alungată, vechea stareţă are însă susţinerea oamenilor.







×
Subiecte în articol: biserica scandal medic Buzau
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close