Antena 3 CNN Actualitate Unii s-au scandalizat, altii au izbucnit în hohote de râs. Primarul din Galaţi vrea trotuare încălzite, dar locuitorii nu au apă caldă

Unii s-au scandalizat, altii au izbucnit în hohote de râs. Primarul din Galaţi vrea trotuare încălzite, dar locuitorii nu au apă caldă

Unii s-au scandalizat, altii au izbucnit în hohote de râs. Primarul din Galaţi vrea trotuare încălzite, dar locuitorii nu au apă caldă
Sursa foto: Foto:Agerpres
28 Mai 2015   •   09:28

Primăria din Galaţi vrea să monteze un sistem de încălzire electrică a trotuarelor, pentru ca la iarnă să nu se mai formeze gheaţă. Investiţia este prevăzută tocmai în oraşul în care localnicii nu mai au nici apă caldă, nici căldură. Vestea a scandalizat locuitorii, dar şi angajaţii Prefecturii, care ameninţă cu proteste, dacă proiectul va fi aprobat.

Edilul s-a gandit că tot ce ii mai lipseste oraşului Galaţi sunt trotuarele încălzite electric, ca în Occident. Iar pentru a-şi duce proiectul la îndeplinire, a vorbit deja cu specialiştii.

Chiar dacă Primaria îşi doreşte să instaleze un astfel de sistem de încălzire pe străzile din Galaţi, practic nici nu ar fi posibil.

"Ar trebui aproximativ 200 de wati pe metru pătrat pe trotuar, pentru încalzire, deci asta ar însemna că, dacă am face un kilometru de trotuar, ne-am termina rezerva de putere pe care o avem in municipiu", explică Cezar Cristian, directorul Electrica.

Apa caldă a fost sistată în tot oraşul de aproape două luni, iar căldura nu mai există de aproape opt luni, din cauza datoriilor acumulate de localnici.

Edilul Galaţiului s-a gândit să monteze, în prima fază, experimental, instalaţia de încălzire a trotuarului pe aleea pietonală din centrul oraşului. Primăria nu a vrut să exprime niciun punct de vedere în acest caz.


×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close