Antena 3 CNN Actualitate Ursul împuşcat de autorităţi era cel care a atacat trei persoane. Animalul era turbat

Ursul împuşcat de autorităţi era cel care a atacat trei persoane. Animalul era turbat

Ursul împuşcat de autorităţi era cel care a atacat trei persoane. Animalul era turbat
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Sep 2012   •   15:30
Update 15:30 - Ursul împuşcat, sâmbătă seară, în localitatea Pietroşiţa era turbat, arată primele rezultate ale autopsiei, a anunţat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa, Sandu Tolea, care a susţinut că animalul este cel care cu o zi în urmă a atacat trei oameni.



Update 13:40
- Şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Daniil Zepiş, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că "există tot mai mult convingerea" că ursul împuşcat sâmbătă noapte la Pietroşiţa este cel care a atacat trei persoane, el spunând că pe tot parcursul nopţii nu a mai fost reperat niciun animal în zonă.
   
"Avem din ce în ce mai mult convingerea că ursul împuşcat este cel care a provocat tragedia. Pe tot parcursul nopţii în zonă au existat patrule şi niciun animal nu a mai fost reperat. Noi menţinem în continuare patrulele în zonele Buciumeni, Pietroşiţa şi Runcu. Oamenii sunt informaţi să nu se îndepărteze prea mult de case, însă ei sunt liniştiţi şi îşi desfăşoară în mod normal activitatea", a declarat şeful Poliţiei Dâmboviţa.

Vânătorii au împuşcat un urs în zona localităţii dâmboviţene Pietroşiţa, dar autorităţile nu au stabilit dacă este vorba despre animalul care a atacat sâmbătă trei persoane, una dintre acestea pierzându-şi viaţa.

Încă nu s-a stabilit, oficial, dacă este vorba despre acelaşi animal.

Ştire în curs de actualizare.

-----------------------------

Reporterul Antena 3, Mihai Eremia, a arătat că medicii nu au găsit resturi umane în stomacul ursului împuşcat, ci doar resturi de prune.
   
Conform Poliţiei Dâmboviţa, ursul a fost împuşcat la marginea localităţii Pietroşiţa, pe malul râului Ialomiţa. Un vânător aflat în patrulare prin zonă a auzit câinii lătrând, iar în momentul în care s-a apropiat de locul respectiv şi a aprins lanterna a văzut ursul şi l-a împuşcat.
   
Pentru localizarea animalului a fost solicitat şi un elicopter al MAI.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, Raluca Florescu, a precizat că 30 de poliţişti şi 20 de jandarmi s-au deplasat în zonele unde au avut loc incidentele pentru a-i atenţiona pe oameni să se ferească în aceste zile şi să nu mai meargă singuri în livezi, departe de sat.
   
În cursul zilei de sâmbătă un bărbat de 71 de ani din Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, a murit după ce a fost atacat de un urs. Acesta se afla la cules de prune, în livadă, împreună cu alte trei persoane când a fost atacat de urs. La câteva ore după incident, o femeie de 57 de ani a fost şi ea atacată de urs, în localitatea dâmboviţeană Buciumeni, ea a ajuns la spital cu răni care nu îi pun viaţa în pericol.
   
A treia persoană atacată de urs, sâmbătă, este un bărbat din Buciumeni care a suferit răni uşoare. Acesta s-a dus singur la Spitalul Pucioasa.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close