Antena 3 CNN Actualitate Utilaje din Uzina Tractorul în valoare de 1,8 milioane de lei, vândute la fier vechi

Utilaje din Uzina Tractorul în valoare de 1,8 milioane de lei, vândute la fier vechi

Utilaje din Uzina Tractorul în valoare de 1,8 milioane de lei, vândute la fier vechi
Sursa foto: Foto: newspad.ro
03 Aug 2011   •   08:38

Un hunedorean a reuşit, în şase luni, să vândă la fier vechi utilaje din Uzina Tractorul în valoare de 1,8 milioane de lei. Deşi este acuzat de furt calificat şi evaziune fiscală, bărbatul este cercetat în libertate, deoarece judecătorii consideră că nu prezintă pericol social.

Societatea comercială, care administrează Platforma Tractorul, a încheiat un contract cu o firmă din Hunedoara pentru a valorifica fierul vechi rezultat după reorganizare. Administratorul firmei a vândut la mai multe centre ce colectare 330 de camioane pline cu fier vechi., în valoare de peste 1,8 milioane de lei.

Poliţiştii au aflat de cantitaţile mari de fier predate la diferite centre şi au intrat pe fir. Aşa au descoeprit că banii nu ajungeau la beneficiar, ci se opreau la cel care vindea fierul.

În perioada mai - octombrie 2010, bărbatul a reuşit să vândă peste 2.500 de tone de fier. Evaziunea fiscală se ridică la 450.000 de lei.

Administratorul a fost reţinut şi prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă, însă intanţa a decis judecarea lui în stare de libertate.

×
Subiecte în articol: utilaje fier vechi furt
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close