Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Zgonea şi Remus Cernea, scene demne de Stan şi Bran în politica dâmboviţeană

Valeriu Zgonea şi Remus Cernea, scene demne de Stan şi Bran în politica dâmboviţeană

Valeriu Zgonea şi Remus Cernea, scene demne de Stan şi Bran în politica dâmboviţeană
29 Dec 2013   •   10:44

Stan şi Bran s-au rebranduit anul acesta, în Parlamentul României. Valeriu Zgonea şi Remus Cernea sunt noul cuplu comic al politicii dâmboviţene.  Disputele lor pornite de cele mai multe ori din nimic, au făcut deliciul presei şi opiniei publice.

Deşi au declarat în repetate rânduri că nu vor să transforme instituţia pe care o reprezintă în "circ şi cancan", au transformat-o însă involuntar. Cuiul lui Pepelea dintre cei doi a fost Codul de conduită impus de şeful deputaţilor. 

"Cernea poate să vină dacă vrea aşa, dar eu n-o să-i dau niciodată cuvântul cât timp eu sunt preşedintele Camerei Deputaţilor. Dacă mergem şi jucăm fotbal, dacă mergem într-o excursie, o să vin şi eu ca domnia sa, îmbrăcat într-un tricou.  (...) Un sacou trebuie să aibă. Dacă nu, punem toţi bani, scoatem acel tricou la licitaţie şi-i cumpărăm un sacou. Nu cred că e o problemă. Chiar putem să facem o licitaţie pentru acel tricou ", spunea Valeriu Zgonea în urmă cu câteva săptămâni.

Replica deputatului nonconformist a venit imediat.

"Ce păcat că domnul Zgonea nu poate să facă o chetă pentru ţinuta morală a politicienilor. Nu voi renunţa la plete, ele fac parte din identitatea mea şi fiecare persoană are dreptul la propria identitate vizuală. Orice fel de măsuri restrictive amintesc de perioade totalitare", a spus atunci Remus Cernea.

Războiul dintre cei doi s-a purtat şi în sala de plen, în aproape fiecare şedinţă.

Şi de fiecare dată când intervenţiile lui Cernea nu au fost pe placul lui, Zgonea i-a tăiat microfonul.

Un alt scandal între cei doi a pornit de la incidentul provocat de Mihail Neamţu în timpul discursului premierului Ponta în plen. Cel care i-a făcut accesul în Parlament preşedintelui Noii Republici a fost Remus Cernea.

Oricât de mult şi-ar fi dorit Valeriu Zgonea să-l sancţioneze pentru acel incident, nu a putut s-o facă. Aşa că Remus Cernea a terminat anul şi cu insigna de deputat neatinsă şi cu părul intact. Dar, cu siguranţă, scene demne de Stan şi Bran vor exista şi anul viitor în Parlament.

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close