Antena 3 CNN Actualitate Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, a fost suspendat din funcţie

Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, a fost suspendat din funcţie

Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, a fost suspendat din funcţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Noi 2011   •   09:46

Prefectul de Cluj a semnat constatarea suspendării din funcţie a vicepreşedintelui CJ Cluj, Radu Bica. Ordinul prefectului este aşteptat să ajungă, joi, la Consiliul Judeţean Cluj, urmând ca plenul instituţiei să ia act de suspendare şi să decidă ce se va întâmpla în continuare, potrivit Mediafax.

Consilierii judeţeni ar putea decide, în următoarea şedinţă, numirea unui membru din rândul lor ca vicepreşedinte al CJ Cluj în locul lui Bica.

Radu Bica a fost exclus din PDL după arestarea preventivă şi, prin urmare, îşi pierde mandatul de consilier judeţean, locul său urmând să fie luat în CJ Cluj de un membru PDL aflat pe lista de consilieri judeţeni, respectiv preşedintele organizaţuei PDL din comuna Mica, Petru Man.

Pe 31 octombrie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost reţinut de procurorii DNA, în urma unui flagrant delict, şi apoi arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită.

Pe 11 noiembrie, Radu Bica a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, într-un caz de corupţie legat de Cluj Arena. Politicianul, care este şi vicepreşedinte PDL Cluj, a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri.

Alături de Bica, mai sunt vizate alte două persoane, pentru dare de mită: un avocat şi patroana firmei care urma să câştige licitaţia.

Radu Bica a fost şi preşedintele comisiei de licitaţie pentru construirea stadionului, care a costat 35 de milioane de euro.

 



×
Subiecte în articol: suspendare luare de mita arest
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close