Antena 3 CNN Actualitate Victimele torţionarului Ion Ficior sunt revoltate de declaraţiile date de acesta la proces

Victimele torţionarului Ion Ficior sunt revoltate de declaraţiile date de acesta la proces

Victimele torţionarului Ion Ficior sunt revoltate de declaraţiile date de acesta la proces
Sursa foto: foto: AGERPRES
24 Mai 2015   •   12:02

Victimele torţionarului Ion Ficior sunt revoltate de declaraţiile date de acesta în procesul în care este acuzat de crime împotriva umanităţii.

Ficior a susţinut în faţa instanţei că nu a aplicat un tratament inuman deţinuţilor săi, din contră a insistat ca aceştia să fie hrăniţi bine. Emanoil Mihăilescu, unul dintre cei închişi la Periprava când Ficior era comandat a susţinut însă, la emisiunea Q&A, cu Alessandra Soicescu, că declaraţiile torţionarului sunt minciuni spuse cu seninătate.

Torţionarul Ion Ficior, fost comandat al închisorii Periprava, s-a întâlnit pe holurile instanţelor cu câteva dintre victimele sale. A cerut însă ca audierea sa să se facă în secret pentru că se simte hărţuit.

Torţionarul Ion Ficior a povestit că i-a tratat pe deţinuţi "ca un om cu frica lui Dumnezeu''. Ba mai mult, a insistat că deţinuţii primeau brânză la micul dejun şi două feluri de mâncare la prânz. Colonelul Ion Ficior a explicat, în faţa instanţei, cum a condus închisoarea de la Periprava. Consideră că tratamentul pe care l-a aplicat deţinuţilor n-a fost unul inuman. Ion Ficior a negat toate acuzaţiile şi a povestit cât de bune erau condiţiile de la Periprava. În privinţa bătăilor de care au avut parte cei încarceraţi, Ficior are versiunea lui: "Nu mi-am permis niciodată şi mărturisesc şi în faţa lui Dumnezeu că nu am supus deţinuţii la rele tratamente". Colonelul Ion Ficior a explicat că deţinuţii bolnavi primeau medicamente, iar cei în stare gravă erau duşi cu un avion la spital.

După Alexandru Vişinescu, Ion Ficior este al doilea torţionar trimis în judecată pentru că ar fi torturat peste o sută de deţinuţi, care şi-au pierdut viaţa din cauza bătăilor, înfometării  şi a lipsei de tratament medical. 

×
Subiecte în articol: Ion Ficior victime declaraţii tortionar
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close