Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta a explicat mesajul de pe Facebook: „Am vrut să arăt că importantă e schimbarea regimului Băsescu”

Victor Ponta a explicat mesajul de pe Facebook: „Am vrut să arăt că importantă e schimbarea regimului Băsescu”

Victor Ponta a explicat mesajul de pe Facebook: „Am vrut să arăt că importantă e schimbarea regimului Băsescu”
de M.T.    |    07 Apr 2014   •   22:44

Premierul Victor Ponta a explicat în direct la Antena 3 mesajul postat vineri, 4 aprilie, pe contul său de Facebook, în care a scris că, în noiembrie, după câştigarea „ultimei bătălii”, îşi doreşte să lase locul în politică altora, „mai tineri”.

Ponta a spus că a vrut să transmită colegilor de partid un mesaj clar, şi anume că proiectul important pentru alegerile prezidenţiale nu este cine anume va ocupa o funcţie, ci schimbarea „regimului Băsescu” şi acţiunile ulterioare.

„Am vrut să atrag atenţia că doar asta e important, nu cine ocupă o anumită funcţie. Eu nu vreau să ies cu picioarele înainte din politică”, a declarat Ponta, la "Ediţie specială" cu Radu Tudor.

„Ideea pe care am vrut să o exprim este: atenţie la proiect! Proiectul este ca, în noiembrie, să batem regimul cu care de nouă ani şi jumătate unii dintre noi chiar ne luptăm. Al doilea lucru pe care am vrut să îl transmit a fost acela că e foarte important nu dacă e Ponta preşedinte sau prim-ministru, ci ce propunem noi să facem după. Bun, a căzut Băsescu. Vrem să spunem că totul era perfect în România şi singura problemă era Băsescu? Eu cred că nu. Eu cred că trebuie să vedem ce nu funcţionează din instituţiile statului, care instituţii au fost atât de pervertite încât oamenii nu au încredere în ele, cum facem ca România să profite de aceste momente de creştere economică şi ce facem cu creşterea economică”, a afirmat liderul PSD.

„Am mai adresat un mesaj, şi anume că eu nu cred, nici după prezidenţiale, că toată puterea trebuie să fie în mâna unui om, preşedintele. Viaţa de zi cu zi, pensia, salariul ţin de prim-ministru. Dacă ne-am plâns şi nu ne-a plăcut, trebuie să fie un preşedinte arbitru. Au fost mulţi colegi şocaţi când le-am spus că dacă aş fi preşedinte, prim-ministrul nu ar fi de la PSD, pentru simplul motiv că lumea de după noiembrie trebuie să fie o lume cu totul diferită de lumea lui Băsescu, în care nu exista decât un singur lucru: ori eşti cu el, ori eşti contra lui. Dacă eşti contra lui, o păţeşti, ai necazuri, nu mai ai nicio şansă”, a mai precizat Ponta.


„Cei care mă cunosc foarte bine au sesizat în acea postare şi o mare amărăciune şi o dezamăgire. Eu cred că proiectul acesta, care e proiectul bun pentru România, e mai greu de realizat fără Crin Antonescu şi fără o parte din colegii liberali. Dar ăsta nu e un motiv să-l abandonăm. Dimpotrivă, e un motiv să credem în el”, a explicat Ponta.

Referitor la viitorul său politic, premierul a spus: „Pe 21 decembrie 2014 voi fi la poarta Palatului Cotroceni, împreună cu foarte mulţi oameni, aşteptând să iasă domnul Băsescu de acolo, spre bucuria tuturor. Nu ştiu în ce calitate voi fi acolo”.

Întrebat dacă va pleca din politică în această toamnă, Ponta a răspuns: „Nu cred că voi termina tot ceea ce am de făcut”.

„Cred însă cu adevărat că în secunda în care proiectul în care eu cred eşuează sau se realizează pot şi trebuie să las şi pe alţii. România nu a început şi nu se va sfârşi cu mine”, a adăugat Victor Ponta.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close