Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Guvernul a adoptat RECTIFICAREA BUGETARĂ. Educaţia primeşte în plus 140 de milioane

Victor Ponta: Guvernul a adoptat RECTIFICAREA BUGETARĂ. Educaţia primeşte în plus 140 de milioane

Victor Ponta: Guvernul a adoptat RECTIFICAREA BUGETARĂ. Educaţia primeşte în plus 140 de milioane
de S.T.    |    30 Sep 2014   •   14:22

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, Ordonanţa de urgenţă privind a doua rectificare din 2014 a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale.

"Prin rectificarea adoptată astăzi am asigurat buna funcţionare a tuturor instituţiilor statului", a declarat premierul Victor Ponta, marţi, după şedinţa extraordinară.

Iată cele mai importante declaraţii ale premierului:

-La educaţie am alocat în plus 140 milioane lei.

-La sănătate au fost alocate 160 de milioane lei pentru investiţii în infrastructură. Dintre aceştia am alocat suma de 25 milioane lei pentru a fi achiziţionată aparatura necesară pentru diagnosticarea rapidă a unei persoane infectate cu virusul Ebola.

-Ministerul Muncii primeşte 1,2 miliarde lei pentru acoperirea tuturor obligaţiilor.

-Ministerul Agriculturii a primit 50 de milioane de lei în plus pentru subvenţii.

-La Ministerul Apărarii Naţionale -140 de milioane lei pentru achitarea facturilor în ceea ce priveşte dotarea cu echipamente.

-La Ministerul Afacerilor Externe - 96 de milioane din care 60 milioane pentru reparaţii, investiţii şi alte acţiuni care ţin de reprezentarea României la nivel internaţional şi 30 milioane lei pentru finanţarea programelor care ţin de colaborarea cu Republica Moldova.

-La Ministerul Culturii şi Ministerul Tineretului şi Sportului nu s-a tăiat niciun leu, ci s-au dat bani pentru ca drepturile restante ale artiştilor să fie platite.

-Ministerul Mediului primeşte în plus 25 milioane pentru continuarea lucrărilor.

-Ministerul Justiţiei primeşte 125 milioane lei.

-La autorităţile locale s-au alocat 1,1 miliarde lei, din care aproximativ 600 milioane lei sunt pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în sine, atât pentru autorităţilor locale, cât şi pentru instituţiile din subordine. 500 milioane lei merg pentru investiţii în mod direct în lucrări în derulare.

-La Ministerul Dezvoltării Regionale- 400 milioane lei pentru proiecte aflate în derulare.

-Serviciile de informaţii - s-au alocat 118 milioane lei.





×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close