Antena 3 CNN Actualitate Ziua mondială a securității și sănătății muncii

Ziua mondială a securității și sănătății muncii

Ziua mondială a securității și sănătății muncii
28 Apr 2015   •   09:04

La 28 aprilie, în fiecare an se marchează Ziua mondială a securității și sănătății muncii, la inițiativa Organizației Internaționale a Muncii, potrivit Agerpres.
Tema pentru 2015 este prezentată sub forma unui îndemn: "Alăturați-vă construirii unei culturi de prevenire în domeniul securității și sănătății în muncă!". O cultură națională de securitate și sănătate în muncă este una în care dreptul la un mediu de lucru sigur și sănătos este respectat la toate nivelurile, în care guverne, angajatori și lucrători participă activ la asigurarea unui mediu de lucru prietenos prin intermediul unui sistem de drepturi, responsabilități și îndatoriri definite.

Ziua mondială a securității și sănătății muncii a fost marcată pentru prima dată în 2003. Cu toate acestea, în ultimii zece ani, cu o frecvență anuală, aproximativ două milioane de bărbați și femei își pierd viața ca urmare a accidentelor și bolilor legate de activitatea la locul de muncă. În plus, în fiecare an, se produc 270 de milioane de accidente de muncă și 160 de milioane de angajați sunt afectați de boli profesionale. Cheltuielile exprimate în dolari ajung la 2,8 miliarde, bani cheltuiți pentru tratament, pentru compensare și pentru reabilitare, după cum se menționează pe pagina ONU dedicată zilei în acest an.

Prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale, securitatea și sănătatea la locul de muncă, devin tot mai necesare în condițiile în care, potrivit unor statistici, la fiecare 15 secunde un muncitor moare ca urmare a unui accident la locul de muncă sau a unei boli profesionale. La fiecare 15 secunde, 160 de muncitori suferă un accident de muncă, potrivit www.un.org.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close