Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România, învinsă în ultima secundă de Serbia, în preliminariile EURO 2018 de handbal masculin

România, învinsă în ultima secundă de Serbia, în preliminariile EURO 2018 de handbal masculin

România, învinsă în ultima secundă de Serbia, în preliminariile EURO 2018 de handbal masculin
04 Mai 2017   •   22:20

Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă de formaţia Serbiei cu scorul de 23-22 (13-9), joi seara, în Sala Polivalentă ''Lascăr Pană'' din Baia Mare, în Grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2018, după un gol primit în ultima secundă, scrie agerpres.ro.

Petar Nenadic a adus victoria oaspeţilor, cu o aruncare în ultima secundă de joc, la capătul unui meci echilibrat. 

Tricolorii au început bine meciul cu puternica formaţie a Serbiei şi au condus cu 1-0, 2-1 şi 4-3, oaspeţii au avut apoi 5-4, dar România s-a desprins la 7-5. Echipa antrenată de Xavi Pascual a pierdut avantajul creat după două eliminări în decurs de doar zece secunde, sârbii reuşind să întoarcă scorul (7-8). România a egalat, 8-8, dar meciul a fost întrerupt în min. 21 apoi mai bine de un sfert de oră din cauza unei probleme electrice la instalaţia de iluminat, în urma căreia s-au stins becurile de la poarta României. Defecţiunea a fost remediată în cele din urmă şi jocul a fost reluat, dar întreruperea a scos din ritm echipa noastră, care a încasat patru goluri la rând, 8-12, oaspeţii intrând la pauză cu un avantaj clar, 13-9. 

România a început o cursă de urmărire şi a reuşit egalarea, 15-15, în min. 44, Serbia a condus din nou cu 18-16, dar România a egalat iar, finalul fiind foarte tensionat, cu Serbia conducând cu 22-20 în min. 56. Grigoraş şi Ghionea au adus egalarea, 22-22, dar Serbia a avut ultimul atac şi a reuşit să obţinp victoria. 

O importanţă în economia partidei a avut şi faptul că România a ratat două aruncări de la 7 metri, prin Ghionea şi Racoţea. 

Au evoluat echipele: 
România: Mihai Popescu, Ionuţ Iancu - Georgică Cîntec, Marius Mocanu (3 goluri), Demis Grigoraş (3), Valentin Ghionea (8), Dan Racoţea (2), Marius Sadoveac (2), Alexandru Csepreghi, Radu Lazăr (1), Javier Humet Gaminde, Cristian Fenici, Chike Osita Onyejekwe (3), Dan Andrei Savenco, Răzvan Pavel. Selecţioner: Xavier Pascual Fuertes. 
Serbia: Strahinja Milic, Vladimir Cupara - Zarko Sesum (1), Darko Djukic (4), Petar Nenadic (7), Dobrivoje Markovic (2), Petar Djordjic (4), Rastko Stojkovic (1), Nemanja Ilic (1), Nemanja Zelenovic (2), Dalibor Cutura, Rajko Prodanovic, Ilija Abutovic, Drasko Nenadic, Mijajlo Marsenic, Marko Vujin (1). Selecţioner: Jovica Cvetkovic. 

Au arbitrat danezii Jesper Kirkholm Madsen şi Henrik Mortensen, iar delegat EHF a fost Jiri Konecny (Cehia). 

În Grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2018, Belarus ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Serbia, 4 puncte, România, 4 puncte, Polonia, 0 puncte. 

Returul dintre Serbia şi România e programat pe 7 mai la Kragujevac (21,00). 

Primele două clasate şi cea mai bună formaţie de pe locul al treilea în cele şapte grupe se vor califica la turneul final din Croaţia, programat între 12 şi 28 ianuarie 2018.

×
Subiecte în articol: handbal masculin
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close