Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Echipa ideală a etapei a treia din faza grupelor la Cupa Mondială

Echipa ideală a etapei a treia din faza grupelor la Cupa Mondială

Echipa ideală a etapei a treia din faza grupelor la Cupa Mondială
de M.T.    |    28 Iun 2014   •   13:58

Astăzi vor avea loc primele meciuri din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia. Până atunci, vă invităm să aruncăm o privire asupra jucătorilor care au impresionat în ultima etapă din faza grupelor, care s-a încheiat joi seară.

America de Sud domină categoric acest 11 ideal, cu nu mai puţin de şapte jucători, în timp ce Europa are trei reprezentanţi, iar zona CONCACAF, unul singur.

Postul de portar este ocupat de ecuadorianul Alexander Dominguez, care, cu nouă intervenţii în meciul cu Franţa, şi-a ajutat echipa să câştige un punct, insuficient însă pentru obţinerea calificării.

Apărarea îl are pe partea dreaptă pe olandezul Daryl Janmaat, iar pe flancul opus pe argentinianul Marcos Rojo, autorul golului victoriei în partida cu Nigeria. Mexicanul Rafa Marquez, impresionant împotriva Croaţiei, şi uruguayanul Diego Godin, cel al cărui gol a eliminat Italia, sunt titularii posturilor de fundaşi centrali.

Bosniacul Miralem Pjanic a părăsit Cupa Mondială cu o prestaţie excelentă, gol şi pasă de gol în meciul cu Iran, care i-a adus un loc în echipa etapei, în centrul liniei de mijloc, alături de brazilianul Luiz Gustavo, care a evolut o evoluţie solidă contra Camerunului.

În faţa celor doi este o linie de trei cu adevărat de temut: argentinianul Lionel Messi, elveţianul Xherdan Shaqiri, autorul celui de-al doilea hattrick la actuala ediţie a Cupei Mondiale, şi columbianul James Rodriguez, desemnat cel mai bun jucător al turneului după faza grupelor. Pentru ca forţa ofensivă a acestei echipe ideale să fie şi mai mare, postul de atacant este ocupat de brazilianul Neymar, decisiv în victoria obţinută de gazdele competiţiei împotriva Camerunului.

Chiar dacă nu au prins un loc în echipa etapei, portarii Vincent Enyeama (Nigeria) şi Gianluigi Buffon (Italia), fundaşii Nyom (Camerun), Juanfran (Spania), Avdija Vrsajevic (Bosnia) şi Jan Vertonghen (Belgia), mijlocaşul spaniol Andres Iniesta şi atacanţii Arjen Robben (Olanda), Jackson Martinez (Columbia), Georgios Samaras (Grecia) şi Ahmed Musa (Nigeria) s-au numărat printre protagoniştii ultimelor jocuri din faza grupelor.

Echipa ideală a etapei a treia

Alexander Dominguez (Ecuador) - 9 intervenţii în meciul cu Franţa

Daryl Janmaat (Olanda) - O pasă decisivă în meciul cu Chile
Rafa Marquez (Mexic) - Un gol şi o pasă decisivă în meciul cu Croaţia
Diego Godin (Uruguay) - Un gol în meciul cu Italia
Marcos Rojo (Argentina) - Un gol în meciul cu Nigeria

Luiz Gustavo (Brazilia) - O pasă decisivă în meciul cu Camerun
Miralem Pjanic (Bosnia) - Un gol şi o pasă decisivă în meciul cu Iran

Lionel Messi (Argentina) - Două goluri în meciul cu Nigeria
Xherdan Shaqiri (Elveţia) - Hattrick în meciul cu Honduras
James Rodriguez (Columbia) - Un gol şi două pase decisive în meciul cu Japonia

Neymar (Brazilia) - Două goluri în meciul cu Camerun

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close