Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială America de Sud va avea sigur o echipă în semifinalele Cupei Mondiale. Programul optimilor de finală

America de Sud va avea sigur o echipă în semifinalele Cupei Mondiale. Programul optimilor de finală

America de Sud va avea sigur o echipă în semifinalele Cupei Mondiale. Programul optimilor de finală
de M.T.    |    27 Iun 2014   •   09:59

Faza grupelor de la Cupa Mondială din Brazilia s-a încheiat joi seară, odată cu disputarea ultimelor jocuri din grupa H, astfel că tabloul optimilor de finală este complet.

Europa are doar şase reprezentante între cele mai bune 16 echipe ale lumii, egalând astfel recordul negativ înregistrat în 2010, în Africa de Sud, în timp ce naţionalele sud-americane s-au descurcat excelent, cinci din cele şase participante avansând în optimi. Singura care a ratat calificarea este Ecuador.

În premieră, Africa va avea două echipe în această fază a competiţiei, Nigeria şi Algeria, iar zona CONCACAF are trei reprezentante.

În schimb, nicio echipă din Asia nu a trecut de grupe. Mai mult decât atât, pentru prima oară de când Cupa Mondială se desfăşoară în actualul format, naţionalele de pe acest continent nu au reuşit să obţină vreo victorie.

Optimile de finală propun două dueluri sud-americane, Brazilia - Chile şi Columbia - Uruguay, câştigătoarele acestor meciuri urmând să se întâlnească în sferturile de finală, astfel că o echipă din America de Sud va fi prezentă cu siguranţă în semifinale.

În cazul în care Nigeria şi Algeria vor câştiga meciurile cu Franţa, respectiv Germania, vor fi adversare în sferturi, ceea ce înseamnă că, pentru prima oară în istorie, o echipă africană va juca în penultimul act al Cupei Mondiale.

Singurul duel America de Sud-Europa este cel dintre Argentina şi Elveţia, în timp ce confruntarea inedită a acestei faze este Costa Rica - Grecia. De altfel, elenii, alături de algerieni, sunt singurii care s-au calificat în premieră în optimile de finală la actuala ediţie.

Meciurile din optimi se vor disputa în perioada 28 iunie -1 iulie.

Programul optimilor de finală

Brazilia - Chile; 28 iunie, ora 19, Belo Horizonte
Columbia - Uruguay; 28 iunie, ora 23, Rio de Janeiro
Olanda - Mexic; 29 iunie, ora 19, Fortaleza
Costa Rica - Grecia; 29 iunie, ora 23, Recife
Franţa - Nigeria; 30 iunie, ora 19, Brasilia
Germania - Algeria; 30 iunie, ora 23, Porto Alegre
Argentina - Elveţia; 1 iulie, ora 19, Sao Paulo
Belgia - SUA; 1 iulie, ora 23, Salvador

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close