Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Echipa ideală a sferturilor de finală de la Cupa Mondială

Echipa ideală a sferturilor de finală de la Cupa Mondială

Echipa ideală a sferturilor de finală de la Cupa Mondială
de M.T.    |    07 Iul 2014   •   11:18

Sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia nu au mai produs spectacolul din faza grupelor şi nici măcar dramatismul din optimi, atunci când s-a înregistrat recordul de meciuri care au avut nevoie de prelungiri sau lovituri de departajare pentru a-şi desemna învingătoarele.

În aceste condiţii, aproape că nu este o surpriză faptul că principalii protagonişti ai partidelor din sferturi au fost jucătorii defensivi. Costaricanul Keylor Navas a avut o altă prestaţie senzaţională, care îl transformă într-unul dintre principalii favoriţi la titlul de portar al turneului, iar golurile fundaşilor Thiago Silva, David Luiz sau Mats Hummels au decis echipele calificate în două dintre meciuri, Brazilia - Columbia şi Germania - Franţa.

De altfel, singurul atacant care a reuşit să marcheze în această fază a competiţiei este Gonzalo Higuain, autorul golului prin care Argentina a învins Belgia cu 1-0 şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale pentru prima oară după 24 de ani.

Deşi nu au mai reuşit să înscrie, Lionel Messi şi Arjen Robben au avut din nou evoluţii foarte bune, care au confirmat forma lor excelentă de la turneul final şi statutul lor de lideri în echipele Argentinei, respectiv Olandei. Un alt olandez, Wesley Sneijder, poate fi considerat ghinionistul sferturilor, după ce a lovit de două ori bara în partida împotriva Costa Ricăi.

Deşi nu au prins un loc în echipa ideală, printre remarcaţii sferturilor de finală se mai află brazilianul David Luiz, care a înscris unul dintre golurile turneului împotriva Columbiei, costaricanul Giancarlo Gonzalez, olandezul Ron Vlaar sau columbianul James Rodriguez, care şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului marcatorilor, cu reuşita din penalty din meciul cu Brazilia.

Echipa ideală a sferturilor de finală

Keylor Navas (Costa Rica)

Philipp Lahm (Germania)
Thiago Silva (Brazilia) - Un gol în meciul cu Columbia
Mats Hummels (Germania) - Un gol în meciul cu Franţa
Benedikt Howedes (Germania)

Toni Kroos (Germania) - O pasă decisivă în meciul cu Franţa
Fernandinho (Brazilia)
Wesley Sneijder (Olanda)

Lionel Messi (Argentina)
Gonzalo Higuain (Argentina) - Un gol în meciul cu Belgia
Arjen Robben (Olanda)

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close