Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Germania a învins Algeria după prelungiri şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Germania a învins Algeria după prelungiri şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Germania a învins Algeria după prelungiri şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale
de M.T.    |    01 Iul 2014   •   01:40

Germania a câştigat cu 2-1 în faţa Algeriei, după prelungiri, într-un meci disputat la Porto Alegre, şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia.

În urma acestui rezultat, Africa rămâne fără reprezentante la turneul final, după ce, tot luni, Nigeria a fost eliminată de Franţa.

În sferturi, Germania va juca împotriva Franţei, partida fiind programată pe 4 iulie, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

La fel ca şi în faza grupelor, când au fost puşi în dificultate de Ghana, germanii au avut probleme împotriva unei echipe africane care a dat totul, a fost excelent organizată şi care a jucat cu entuziasm. Elevii lui Joachim Low au deschis scorul abia în minutul 92, prin rezerva Andre Schurrle, pentru ca Mezut Ozil să aducă liniştea cu un minut înainte de finalul prelungirilor. Golul de onoare al algerienilor, reuşit în minutul 120 de Abdelmoumene Djabou, a venit prea târziu pentru a pune în pericol calificarea Germaniei.

Low a avertizat înaintea meciului că duelul cu Algeria nu este deloc unul uşor. Iar debutul partidei i-a dat dreptate. Profitând de faptul că fundaşii germanii s-au apărat avansat, algerienii au fost mai periculoşi în primele 20 de minute, perioadă în care portarul Manuel Neuer a fost obligat să joace de mai multe ori rolul de libero şi să iasă mult din careu pentru a-i bloca pe atacanţii echipei lui Vahid Halilhodzic.

Sofiane Feghouli şi Faouzi Ghoulam au ratat două bune ocazii de a marca, iar Islam Slimani a reuşit chiar să trimită mingea în poartă, în minutul 18, dar golul său a fost corect anulat pentru offside. De cealaltă parte, prima oportunitate importantă pentru Germania a venit abia cu cinci minute înainte de pauză, atunci când Rais M'Bolhi i-a blocat la aceeaşi fază pe Toni Kroos şi Mario Gotze.

La pauză, Gotze i-a lăsat locul lui Schurrle, iar jucătorul lui Chelsea a avut prima şansă a părţii secunde, iar Shkodran Mustafi şi căpitanul Philipp Lahm au ratat la rândul lor deschiderea scorului. Echilibrul din teren s-a menţinut însă, iar nesiguranţa din apărarea germană l-a ţinut în permanenţă în alertă pe Neuer, care a continuat să joace ca un adevărat fundaş central.

Echipa lui Low a avut un forcing ceva mai puternic în ultimul sfert de oră, dar Thomas Muller şi Bastian Schweinsteiger nu au reuşit să concretizeze ocaziile de care au beneficiat, astfel că rezultatul a rămas egal şi s-a intrat în prelungiri. Şi, după 90 de minute în care au părut fără idei, germanii au avut nevoie de doar 93 de secunde pentru a înscrie. Muller a pătruns pe partea stângă, a centrat în faţa porţii, iar Schurrle a marcat cu călcâiul, o execuţie spectaculoasă şi norocoasă în egală măsură.

Algerienii au încercat să forţeze egalarea, dar, exceptând un şut din interiorul careului al lui Mehdi Mostefa, care a trecut puţin pe lângă, nu s-au apropiat periculos de poarta lui Neuer. Mesut Ozil a înlăturat orice emoţie în minutul 119, înainte ca Djabou să puncteze şi el, în urma unei centrări excelente a lui Feghouli.

Germania câştigă pentru prima oară în istoria confruntărilor directe cu Algeria - africanii se impuseseră în precedentele două ocazii - şi se pregăteşte de duelul din sferturi cu Franţa, un clasic al Cupei Mondiale.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close