Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Mirolav Klose egalează un record istoric, dar Germania nu reuşeşte să învingă Ghana

Mirolav Klose egalează un record istoric, dar Germania nu reuşeşte să învingă Ghana

Mirolav Klose egalează un record istoric, dar Germania nu reuşeşte să învingă Ghana
de M.T.    |    22 Iun 2014   •   00:01

Miroslav Klose a marcat al 15-lea său gol la Cupa Mondială, egalând astfel recordul deţinut de brazilianul Ronaldo, dar Germania nu a reuşit să învingă Ghana, în al doilea meci din grupa G.

Pe Estadio Castelao din Fortaleza, Germania şi Ghana au încheiat la egalitate, scor 2-2, la capătul celei mai spectaculoase partide de la actualul turneu final, şi menţin suspansul în privinţa calificării în grupa din care mai fac parte Portugalia şi Statele Unite.

De doar două minute a avut nevoie Klose pentru a-şi asigura locul în istoria fotbalului. Introdus pe teren în minutul 69, într-un moment în care Ghana conducea cu 2-1, după ce revenise de la 0-1, atacantul german a restabilit egalitatea în minutul 71, înscriind ca un vârf veritabil, din gura porţii, în urma unui corner. La 36 de ani şi 12 zile, jucătorul lui Lazio Roma a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, la egalitate cu Ronaldo, şi doar al treilea fotbalist care punctează la patru turnee finale diferite, performanţă reuşită înaintea lui de Pele şi de contaţionalul Uwe Seeler.

Golul lui Klose a evitat în acelaşi timp un eşec neaşteptat pentru Germania, care nu a mai repetat prestaţia lăudată de toată lumea din meciul cu Portugalia. Învinşi de Statele Unite în primul joc din grupă, ghanezii erau obligaţi să câştige, pentru a continua să spere la calificare. Deşi conduşi în debutul reprizei a doua, africanii au reuşit să revină şi să preia conducerea, arătând că echipa lui Joachim Low are propriile sale slăbiciuni.

Germanii au fost avertizaţi încă din primele minute că vor avea parte de un meci mai dificil decât împotriva portughezilor, Asamoah Gyan şi Christian Atsu irosind două bune ocazii în primul sfert de oră al întâlnirii. Europenii s-au apropiat rar de poarta lui Fatau Dauda, iar atunci când s-a întâmplat, au făcut-o neconvingător. Două şuturi slabe de la distanţă, expediate de Sami Khedira şi Mario Gotze, au reprezentat prea puţin pentru ambiţiile echipei lui Low.

Lucrurile păreau însă să se aşeze în startul părţii secunde. În minutul 51, Thomas Muller, autorul unui hattrick în meciul cu Portugalia, a centrat excelent pentru Gotze, iar jucătorul de 22 de ani a deschis scorul cu o lovitură de cap mai degrabă norocoasă, mingea atingându-i şi genunchiul înainte de a intra în poartă.

Avantajul germanilor nu a durat mult, pentru că Andre Ayew a restabilit egalitatea trei minute mai târziu. Fotbalistul celor de la Olympique Marseille a câştigat foarte uşor un duel aerian cu Shkodran Mustafi, introdus pe teren la pauză, în locul accidentatului Jerome Boateng, şi l-a învins pe Manuel Neuer cu o excelentă lovitură de cap, după centrarea foarte bună a fundaşului dreapta Harrison Afful.

Surpriza părea să prindă formă în minutul 63, atunci când Asamoah Gyan, excelent lansat de Sulley Muntari, i-a adus pe ghanezi în avantaj şi a devenit singurul jucător din ţara sa care înscrie la trei ediţii ale Cupei Mondiale. Profitând de momentul de uluială al germanilor, elevii lui Kwesi Appiah au fost aproape de a da lovitura decisivă după alte trei minute, dar Jordan Ayew a preferat un şut la poartă în locul unei pase, după o acţiune personală.

Ghanezii au fost pedepsiţi de Klose, care a egalat în minutul 71, şi puteau chiar să piardă pe final, când Muller şi acelaşi Klose au ratat două ocazii foarte bune de a marca golul trei. Remiza nu îi ajută foarte mult pe africani, care depind de jocul rezultatelor  în cursa pentru calificarea în optimi, fază a competiţiei în care au ajuns de fiecare dată la precedentele două prezenţe la Cupa Mondială.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close