Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Real Madrid a anunţat transferul lui James Rodriguez, golgheterul Cupei Mondiale din Brazilia

Real Madrid a anunţat transferul lui James Rodriguez, golgheterul Cupei Mondiale din Brazilia

Real Madrid a anunţat transferul lui James Rodriguez, golgheterul Cupei Mondiale din Brazilia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    22 Iul 2014   •   15:36

Columbianul James Rodriguez, golgheterul Cupei Mondiale din Brazilia, va evolua în următorii şase ani la Real Madrid.

Câştigătoarea Ligii Campionilor din acest an a confirmat transferului jucătorului de 23 de ani pe site-ul oficial al clubului.

Suma de transfer nu a fost dezvăluită, dar presa spaniolă scrie că echipa din capitala Spaniei va plăti celor de la AS Monaco o sumă care se învârte în jurul a 80 de milioane de euro.

Fotbalistul columbian va fi prezentat oficial în această seară, în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la stadionul Santiago Bernabeu.

Născut pe 12 iulie 1991, la Cucuta, James Rodriguez şi-a început cariera la Envigado, în 2007, de unde a fost transferat de echipa argentiniană Banfield.

În 2010, columbianul a fost cumpărat de FC Porto, unde s-a consacrat ca unul dintre cele mai mari tinere talente din fotbalul mondial.

În vara lui 2013, AS Monaco a plătit 45 de milioane de euro pentru a-l cumpăra din Portugalia, iar în sezonul petrecut în Ligue I a fost desemnat cel mai bun jucător al monegascilor, la capătul unui sezon în care echipa din Principat s-a clasat pe locul 2 şi a obţinut calificarea în Liga Campionilor.

Explozia lui James Rodriguez s-a produs la Cupa Mondială din Brazilia, unde a reuşit să înscrie 6 goluri, câştigând astfel titlul de golgheter, şi conducând naţionala Columbiei spre o calificare în premieră în sferturile de finală.

Unul dintre golurile marcate de Rodriguez la turneul final, primul din meciul cu Uruguay, din optimile de finală, a fost desemnat cel mai frumos al competiţiei.

Columbianul este al doilea transfer important reuşit în această vară de campioana Europei, după germanul Toni Kroos, care a cucerit titlul mondial cu naţionala pregătită de Joachim Low.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close