Antena 3 CNN Sport Eroarea făcută de UEFA care lovește în Dinamo și Astra Giurgiu

Eroarea făcută de UEFA care lovește în Dinamo și Astra Giurgiu

Eroarea făcută de UEFA care lovește în Dinamo și Astra Giurgiu
Sursa foto: foto: uefa.com
04 Ian 2016   •   19:43

O formatie desfiintata din Romania figureaza pe o pozitie onorabila in clasamentul cluburilor intocmit de UEFA, fiind chiar peste cluburi cu pretentii, ca Astra Giurgiu, liderul Ligii 1, si Dinamo.

Chiar daca a intrat in faliment, FC Vaslui, gruparea care a fost patronata de Adrian Porumboiu, este a treia echipa a Romaniei din punct de vedere al coeficientului UEFA, potrivit Ziare.com.

Moldovenii ocupa pozitia cu numarul 146 in clasamentul coeficientilor UEFA, fiind depasita din intrecerea interna doar de Steaua si de CFR Cluj.

Avand un coeficient de 11.576, FC Vaslui este peste Astra Giurgiu, Otelul, Petrolul, Dinamo si Rapid.

Explicatia pentru aceasta anomalie este una simpla. Fosta echipa a lui Porumboiu a reprezentat Romania in cupele europene, obtinand puncte importante, iar in ultimele doua sezoane, cand nu a mai fost in competitii, a preluat coeficientul de tara al Romaniei, punctand in continuare.

Asa se face ca Vasluiul, desfiintata de un an deja, se afla in clasamentul UEFA peste grupari ca Lech Poznan, Elfsborg, Hajduk Split, Aalborg, Groningen sau Heerenven.

Cea mai buna echipa din fotbalul romanesc din punct de vedere al coeficientului UEFA este Steaua, aflata pe locul 55 in Europa, locul secund fiind ocupat de CFR Cluj, "feroviarii" aflandu-se pe pozitia 108 in topul continental.

Divizionarele secunde Otelul, Rapid si Gaz Metan Medias se afla si ele in ierarhia forului european.

×
Subiecte în articol: UEFA Astra Giurgiu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close