Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Nigeria: Suspendări pe viaţă pentru jucătorii şi oficialii implicaţi în scandalul meciurilor trucate

Nigeria: Suspendări pe viaţă pentru jucătorii şi oficialii implicaţi în scandalul meciurilor trucate

Nigeria: Suspendări pe viaţă pentru jucătorii şi oficialii implicaţi în scandalul meciurilor trucate
de M.T.    |    23 Iul 2013   •   12:35

Jucătorii şi oficialii cluburilor nigeriene implicate în cele două meciuri terminate cu 79-0 şi 67-0 au fost suspendaţi pe viaţă, informează BBC.

În doua partide de amatori care urmau să decidă numele echipei promovate în divizia superioară, Plateau United Feeders a învins cu 79-0 pe Akurba FC, în timp ce Police Machine FC s.a impus cu 67-0 în faţa celor de la Bubayaro FC 67-0.

Cele patru cluburi au fost suspendate din orice competiţie oficială în următorii 10 ani.

Deciziile au fost luate la recomandările Federaţiei de Fotbal din Nigeria.

„Deciziile vor fi comunicate cluburilor, Confederaţiei Africane şi FIFA. De asemenea, vom publica numele, fotografiile şi detaliile tuturor jucătorilor şi oficialilor implicaţi”, se arată într-un comunicat al federaţiei nigeriene.

Plateau United Feeders şi Police Machine FC erau la egalitate de puncte înaintea ultimei etape, în urma căreia se decidea echipa care urma să promoveze din liga a şasea în liga a cincea.

Meciurile celor două rivale s-au disputat în acelaşi timp, însă asta nu a împiedicat ceea ce s-a întâmplat ulterior.

Astfel, Plateau United a marcat de 72 de ori în repriza a doua pentru a se impune cu 79-0 în faţa celor de la Akurba FC, în timp ce Police Machine nu a reuşit "decât” 61 de goluri după pauză şi s-a impus cu 67-0 în jocul cu Bubayaro FC.

×
Subiecte în articol: Nigeria meciuri trucate
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close