Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Brazilia este noua campioană mondială la handbal feminin

Brazilia este noua campioană mondială la handbal feminin

Brazilia este noua campioană mondială la handbal feminin
de M.T.    |    23 Dec 2013   •   08:49

Naţionala feminină de handbal a Braziliei a devenit în premieră campioană mondială, după ce a învins echipa Serbiei cu scorul de 22-20 în finala disputată duminică, la Belgrad.

Prin această victorie, Brazilia a reuşit să întrerupă o perioadă de 18 ani în care nicio echipă din afara Europei nu a cucerit titlul suprem.

Ultima performanţă de acest fel a aparţinut jucătoarelor din Coreea de Sud, care au câştigat campionatul mondial din 1995.

Golurile sud-americancelor au fost marcate de Nascimento (6), Rodrigues (4), Da Silva (4), Amorim (3), Nunes (2), Cavaleiro (2) şi Piedade (1), în timp ce pentru gazde au punctat Cvijic (5), Lekic (4), Damnjanovic (4), Zivkovic (2), Lekic (2), Krpez (1), Popovic (1) şi Ognjenovic (1).

Tot duminică, a avut loc şi meciul pentru locul 3, în care Danemarca a învins cu 30-26 naţionala Poloniei, cea care a eliminat România în optimile de finală.

O jucătoare a proaspetei campioane mondiale, Eduarda Amorim, a fost desemnată cea mai bună a turneului, în echipa ideală a competiţiei aflându-se o altă braziliancă, portarul Barbara Arenhart.

Alături de cele două brazilience, echipa ideală a Campionatului Mondial le mai cuprinde pe Maria Fisker (Danemarca), Sanja Damnjanovic (Serbia), Anita Gorbicz (Ungaria), Susann Mueller (Germania), Sun Hee Woo (Coreea de Sud) şi Dragana Cvijic (Serbia).

Ediţia din 2015 a Campionatului Mondial de handbal feminin va avea loc în Danemarca.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close